Hlavní obsah

Příští Mazda 2 má být přeznačkovaná Toyota Yaris

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda 2 příští generace má sdílet víc než základy s Toyotou Yaris a má se ukázat v následujících dvou letech. V Evropě by to bylo poprvé, ovšem z USA už tyto dvě automobilky podobnou zkušenost mají - a není příliš dobrá.

Foto: Mazda

Současná Mazda 2 v japonské specifikaci

Článek

Automobilky Toyota a Mazda podle britského webu Autocar, který zprávu s odkazem na prezentaci, kterou automobilka Mazda zveřejnila jako dodatek k finančním výsledkům firmy, přináší, už delší dobu spolupracují na některé technice. Ovšem že by Mazda v Evropě prodávala osobní auto Toyoty s vlastními logy, se zatím nestalo. Má k tomu však dojít během následujících dvou let.

Foto: Mazda

Současná Mazda 2 v japonské specifikaci

Samozřejmě asi nemůžeme očekávat, že by Mazda pouze změnila označení vozu a zbytek designu nechala bez povšimnutí, na to je nový Yaris příliš nápadný. Může ale použít platformu a techniku - a možná také továrnu v severní Francii.

Po stránce techniky Britové hovoří o tom, že by nová Mazda 2 mohla z Yarisu získat i hybridní pohonné ústrojí. To by znamenalo první skutečný „full” hybrid Mazdy na evropském trhu. Jistě se bude hodit - emisní regule jsou nekompromisní.

Vykazované emise aut kvůli změně měření stouply až o čtyři procenta

AutoMoto

Třebaže v Evropě by to byla novinka, v USA k podobně úzké spolupráci už došlo. Toyota tam v nedávné minulosti prodávala model nazvaný Yaris, který však byl současnou generací Mazdy 2 s drobně upraveným designem. Kvůli mizerným prodejům však vůz dlouho na trhu nezůstal.

Foto: Toyota

Americká Toyota Yaris, jejímž základem je současná Mazda 2

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám