Hlavní obsah

Nástupce Mazdy CX-5 má dostat nulu navíc a také pohon zadních kol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Mazda má podle zákulisních zpráv v plánu opustit označení populárního SUV CX-5. Vůz další generace by měl být větší, na nové platformě primárně s pohonem zadních kol. Názvem CX-50 by navázal na nové modelové názvosloví podle vzoru crossoveru CX-30.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mazda CX-5 2.5 Skyactiv-G 194 AWD AT

Článek

Mazda v loňském roce zahrnula patentové úřady v USA a Evropě novými názvy a právě CX-50 má být jedním z nich. Podle japonského serveru Spyder7 by se mělo auto s tímto označením stát nástupcem stávajícího SUV CX-5.

Nejlevnější kabriolety na českém trhu aneb Slunce nad hlavou za málo

AutoMoto

Nástupce by měl použít zcela novou platformu s pohonem zadních kol, na které bude stát i přepracovaný a již chystaný model Mazda 6. To také znamená, že by mohli Japonci využít velký crossover i při rozšiřování své elektrifikované sbírky modelů.

Mazda by údajně měla také pořádně zapracovat na novém designu automobilu, přičemž se prý nechá inspirovat v moderních SUV „kupé“ modelech jako BMW X6 nebo Audi Q8.

První jízda v Mazdě MX-30: Vynikající auto v podivném obleku

Testy

Zprávy uvádějí, že by měl model CX-50 nabídnout zákazníkům celou řadu motorizací včetně šestiválců se zdvihovým objemem 3,0 a 3,3 litru a také dva menší čtyřválcové motory o 2,5 litru. Rovněž pak údajně dorazí i již zmiňovaná hybridní verze a diesel o 2,2 litru.

Reklama

Související články

Test Mazdy MX-5 Anniversary: Oranžový zázrak

Svět může být plný elektrických crossoverů, sdílených beztvarých přibližovadel a cápků s patentem na rozum, kteří vám budou dokola tvrdit, že auto nikdo vůbec...

Výběr článků

Načítám