Hlavní obsah

Policie převzala své pojízdné kanceláře, první tucet aut na řešení dopravních nehod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní policie převzala prvních 12 z celkem 60 Volkswagenů Transporter, které budou sloužit jako pojízdné kanceláře k řešení dopravních nehod. Zbytek by měl být dodán do konce letošního roku.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Policie přebírá prvních 12 transporterů k řešení dopravních nehod.

Článek

První tucet z celkově 60 vozidel určených pro policisty řešící dopravní nehody v Praze převzali ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a policejní prezident Jan Švejdar. Zbývající mikrobusy z této dodávky by měli policisté dostat do konce roku, uvedl ředitel služby dopravní policie Jiří Zlý.

Auta určená k výjezdům k dopravním nehodám mají v rámci policejního vozového parku největší nájezd kilometrů, uvedl Hamáček. „Jsou více méně nonstop v provozu, z logiky věci vyžadují častou obměnu. Je to taková vlaštovka stálé obměny i do budoucna,” řekl.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Policie přebírá prvních 12 transporterů k řešení dopravních nehod.

Zlý dodal, že vozy si rozdělí policisté po celé republice. „Bude to poměrně podle počtu dopravních inspektorátů a dálničních oddělení,” řekl. Zbývající vozy by měla policie dostat do konce tohoto roku. Švejdar upozornil, že na autech přibyly některé bezpečnostní prvky.

Auta jsou podle Zlého v podstatě pojízdnou kanceláří a obsahují vše nutné k řešení dopravních nehod. „Policisté mají k dispozici počítač, multifunkční tiskárnu včetně skeneru, software na identifikaci nebezpečných látek a veškeré technické prostředky, které potřebují na dokumentaci stop a celého místa dopravní nehody,” shrnul.

Reklama

Související články

Nechte se otestovat na agresivní jízdu

Agresivita za volantem zabíjí, říká nová kampaň České asociace pojišťoven. Většina lidí si dle výzkumu myslí, že agresivních řidičů je víc, ale za agresivního...

Výběr článků

Načítám