Hlavní obsah

Američan si nakreslil registrační značku. Policisty neoklamal

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič z amerického Kentucky chtěl oklamat policisty vlastnoručně nakreslenou registrační značkou. Zapomněl ale na důležitou nálepku.

Foto: Profimedia.cz

Skutečná registrační značka státu Kentucky

Článek

Tři věci potřebujete k jízdě autem, aby při případné policejní kontrole nevznikl problém - řádně registrovaný vůz, pojištění odpovědnosti a platný řidičský průkaz.

Nejmenovaný řidič v Kentucky neměl ani jedno z toho, ale aby si ho policie nevšimla, chtěl fixy zamaskovat aspoň jeden problém - nakreslil si registrační značku.

Práce to nebyla úplně neumělá, znaky jsou všechny zhruba stejně velké, nahoře je zhruba správná silueta koně a dole v modrém poli vidíme i jméno okresu Bourbon, který v tomto americkém státě opravdu existuje. Problém je o kousek vpravo - chybí registrační nálepka.

Tu si Američané lepí na registrační značku každoročně, aby prokázali zaplacení daně z provozu vozidla. Právě její absence byla důvodem, proč hlídka policie z města Millesburg vůz zastavila; stalo se to 2. září.

Na poznávacích značkách v Austrálii se objeví smajlíci

Koktejl

Později zjistila, že řidič nemá platné řidičské oprávnění a auto kromě chybějící registrace také není pojištěno. Zda znaky 290 JCC konkrétnímu vozu patřily někdy v minulosti, nebo byly zcela smyšlené, není známo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám