Hlavní obsah

Líbila by se vám Škoda Fabia jako kabriolet? Umělec ji navrhl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Realitou Škoda Fabia Cabriolet nejspíš nikdy nebude, protože by si ho koupil málokdo. Milovníci stahovacích střech by však měli víc aut na výběr v segmentu, kde levné auto aby jeden pohledal.

Foto: Škoda

Škoda Fabia (Ilustrační foto)

Článek

Drahně let tomu je, co Škoda naposledy představila tovární kabriolet. Poslední byla, pokud nás paměť nešálí, felicia z poloviny minulého století; otevřené rapidy, favority a felicie z 90. let byly dílem firmy Metalex. „Virtuální tuner“ Theo Throttle, jak se sám nazývá na Instagramu, stvořil kabriolet na základě nejnovější fabie.

Samozřejmě, pouze virtuálně. Video přibližuje celý proces tvorby; budeme-li spekulovat, vypadá to, že k němu použil otevřenou kabinu Volkswagenu T-Roc Cabriolet.

Nejlevnější kabriolety na českém trhu aneb Slunce nad hlavou za málo

AutoMoto

Fabia v rámci přerodu na kabriolet tedy dostala plátěnou skládací střechu, která ve složeném stavu nemá kryt, a také přišla o zadní dveře. Na víko zavazadelníku, samozřejmě značně zmenšeného, dostala slušivý spoiler s třetím brzdovým světlem.

Test Škody Fabia 1,0 TSI: Překvapivě všestranná

Testy

Pochopitelně, šance, že Škodovka někdy něco takového postaví, se limitně blíží nule. Ani třídveřový hatchback už léta nemá v nabídce, ba co víc, fabia takovou karosářskou verzi ani nikdy neměla. Přesto neškodí se trochu zasnít.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám