Hlavní obsah

Land Rover ukázal speciální Defender. Oslavuje 60 let filmů s Jamesem Bondem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Land Rover představil speciální verzi modelu Defender 90 pro závodní šampionát Bowler Defender Challenge 2022. Britská automobilka tím oslaví šedesáté výročí vzniku legendárních filmů s agentem 007 Jamesem Bondem.

Foto: Land Rover

Land Rover Bond Defender

Článek

Spojení britských automobilek s filmy o Jamesi Bondovi je už prakticky notorické, a je tak pochopitelné, že se Land Rover musí účastnit oslav 60. výročí vzniku těchto filmů. V rámci nich společnost představila speciální závodní model s názvem Bond Defender. Činí tak poté, co se své „bondovské“ edice dočkala i sériová verze.

Land Rover Defender Bond odkazuje na agenta 007 a odkládaný film

AutoMoto

Tento závodní vůz je založen na standardním Defenderu 90 s motorem P300, tedy na zážehovém čtyřválci s výkonem 300 koňských sil. Závodní verze dostala bezpečnostní klec, sportovní výfuk nebo nové chlazení. Nechybí mu ani osmnáctipalcová kola s terénními pneumatikami.

Foto: Land Rover

Land Rover Bond Defender

Za volantem vozu, který na závody dostal i speciální černo-zlatý lak s logem 007, bude sedět jezdec Mark Higgins, trojnásobný vítěz britského šampionátu v rallye a mimo jiné také současný kaskadér v rámci filmů o Jamesi Bondovi. Za volant usedne už 26. března na trati ve Walesu.

Unikl vzhled prodlouženého Land Roveru Defender

AutoMoto

Higgins se ve své kariéře účastnil už čtyř filmů, konkrétně Quantum of Solace, Skyfall, Spectre a No Time to Die. V závodní sérii 2022 Bowler Defender Challenge se utká s dvanácti různými týmy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám