Hlavní obsah

Unikl vzhled prodlouženého Land Roveru Defender

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Land Rover Defender v prodloužené verzi 130 se pomalu, ale jistě připravuje na uvedení na trh později v tomto roce. Jeho design byl už ale částečně odhalen, a to díky řadě patentovacích snímků přihlášených na úřadech v USA, na které upozornil britský server Autocar.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Land Rover Defender 90 (Ilustrační foto)

Článek

Land Rover Defender 130 má na trh dorazit v následujících měsících a bude se jednat o třetí karosářskou variantu v roce 2019 znovuzrozeného off-roadu.

Verze 130 má mít prodloužený rozvor, tři řady sedadel a orientovat se bude na trh s luxusními SUV, kde vytvoří konkurenci pro BMW X7 nebo Audi Q7. V USA bude pak soupeřem pro Cadillac Escalade nebo nový Jeep Grand Wagonner.

Nová „stotřicítka“ byla již dříve vyfotografována v maskování, a to hlavně v Německu, kde probíhalo rozsáhlé testování. Nedávno byl vůz také vyfotografován u sídla Land Roveru v britském Warwickshiru, ale jeho zřejmě definitivní vzhled odhalily až nyní uniklé designové skici, které automobilka poskytla patentovému úřadu v USA.

Test Land Roveru Defender 90: Moderní, ale předloze věrný

Testy

V tuto chvíli zatím neznáme přesné datum představení, ale je patrné, že k němu dojde ještě letos. Očekává se, že verze 130 dorazí s celou řadou různých vznětových i zážehových motorů, a také s plug-in hybridním pohonem a nejsilnějším osmiválcem. Land Rover pak uvedl, že vůz bude i osmimístný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám