Hlavní obsah

Jediný Bondův Land Rover Defender v Česku se vydražil za vysokou částku

Limitovaná edice inspirovaná agentem 007 Jamesem Bondem dorazila do Česka v jediném exempláři. V pondělí se speciální Land Rover Defender na aukci autosalonu Dajbych vydražil za 4 625 000 korun, čímž nový majitel přispěl 234 tisíci na dobrou věc.

Foto: Dajbych

Aukce Land Roveru Defender Bond Edition

Článek

Jeden ze tří stovek Land Roverů Defender Bond Edition má svého majitele poté, co se jediný oficiálně dostupný kus v Česku vydražil za 4,6 milionu korun.

„Aukce byla napínavá do poslední chvíle. Organizovat takovou událost v současné nejisté době byla sázka do loterie. Ukázalo se naštěstí, že lidé mají i dnes zájem o unikátní auta se sběratelskou a také investiční hodnotou. Výsledek splnil, ba i překonal moje očekávání a díky tomu se podařilo vygenerovat i vysoký dar pro Vojenský fond solidarity paní generálky Šmerdové,“ řekl majitel autosalonu Petr Dajbych.

Ineos Grenadier naživo: Velký offroad překvapuje schopnostmi i technikou

AutoMoto

„Částka, kterou fond získal, může významně pomoci vojákům a jejich blízkým, kteří se dostali do složitých životních situací. Právě pro ně je Vojenský fond solidarity určen,“ uvedla generálka Lenka Šmerdová.

Bond Edition je limitovaná edice vrcholného modelu řady Land Rover Defender V8 vyrobená v počtu 300 kusů. Motor o výkonu 525 koní dává vozu zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy.

Specifické je označení Defender 007 na zádi, na lištách prahů a také v kuželu světla, který nasvěcuje plochu přede dveřmi. I multimediální systém vozidla se při spuštění prezentuje speciální bondovskou animací. Každý Defender V8 Bond Edition je opatřen logem SV Bespoke a exkluzivním gravírovaným označením One of 300.

Nový Land Rover Defender dostal osmiválcový motor

AutoMoto

„Land Rover Defender V8 Bond Edition je exkluzivní verze nejvýkonnějšího sériového defenderu, který byl kdy vyroben, inspirovaná auty z filmu bondovské série No Time To Die. Potkávají se tak dvě velké britské značky, a navíc je tento model oslavou 38 let trvajícího spojení značky Land Rover s postavou Jamese Bonda,“ řekl Finbar McFall, brand director automobilky Land Rover.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám