Hlavní obsah

Je tohle BMW X8? Obrovský maskovaný prototyp natočen při testování

Novinky, Daniel Havlina

Už dlouho se spekuluje o tom, že německá automobilka BMW pracuje na své nové vlajkové lodi SUV flotily. Jednat by se mělo o obří SUV kupé X8 a byť jeho vývoj Němci ještě oficiálně nepotvrdili, špionážní video z čerpací stanice jasně naznačuje, že bychom se obřího modelu mohli skutečně dočkat.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Důkazem o vývoji modelu X8 je krátký videozáznam, který uživatel kurt.muc sdílel na svém instagramovém účtu. Je na něm vidět skupinka velkých maskovaných BMW, která provádí testování na veřejné komunikace nedaleko bavorského Mnichova.

Test BMW X7 M50i: Američan s bavorským pasem

Testy

Maskování auta je identické jako u již spatřených testovacích modelů, nicméně BMW pro tento typ použili odlišnou SPZ, díky čemuž se experti z automobilového blogu BMW domnívají, že se jedná o jiný vůz. Auto je ale jinak pečlivě chráněno před zraky zvědavých fanoušků.

Video také ukazuje, že testovací kus je částečně poháněn elektřinou, protože je vybaven nálepkou s nápisem Hybrid test vehicle. Už dříve se spekulovalo o tom, že by auto mohlo vyjít i v extrémně výkonné variantě M s plug-in hybridním pohonem.

BMW představuje infotainment iDrive osmé generace

AutoMoto

Fanouškovský BMW Blog uvádí, že žádné oficiální informace o modelu X8 nejsou zatím k dispozici. Pokud by ho ale měla automobilka skutečně odhalit, dojít by k tomu podle zákulisních informací mělo už v letošním roce. Silná verze M by pak mohla následovat o rok později.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám