Hlavní obsah

Jak prodávat auta při pandemii? V Číně doručují klíčky dronem

Zájemci o vozy značky Geely ve vybraných částech Číny nyní mají možnost při doručení nového auta vůbec nikoho nepotkat. Automobilka spustila doručování aut objednaných online tak, že vám klíčky přilétnou zavěšené na dronu.

Foto: Geely

Pokud si v Číně kupujete Geely Icon (na snímku), nemusíte potkat vůbec žádného člověka.

Článek

Ve snaze zpomalit šíření nemoci Covid-19 řada států uzavřela obchody včetně autosalonů. Po internetu auto stále koupit můžete, ale nastává problém, jak si ho převezmete. Čínská automobilka Geely, pod níž z Evropy patří Volvo a Lotus, to vyřešila zcela bezkontaktně - pomocí dronů.

Internetový prodej aut už nějakou dobu funguje nejen v Číně - prostě si na internetu nakonfigurujete auto, anebo vyberete skladové a dohodnete se na předání. Novinka, kterou si vynutily spíš okolnosti než trh, k tomu přidává možnost vůbec s nikým se nepotkat.

Servis auto vyčistí a vydezinfikuje a na odtahovce odešle k zákazníkovi. Zároveň dron nese zákazníkovi klíč a může mu ho předat na balkóně či přede dveřmi. S tím pak zákazník normálně nastoupí do auta a zaparkuje si ho třeba do garáže. Služba je podle tiskové zprávy dostupná ve vybraných, ale neupřesněných částech Číny.

V Číně znovu otevírají showroomy s auty, zájem je ale násobně nižší

AutoMoto

Manipulace s vozem na odtahovce s ochrannými pomůckami, jako je rouška a rukavice, je samozřejmá. Hlavní rozdíl oproti známým službám doručení auta před dům, což je běžné zejména ve Spojených státech, je v tom, že lidé nepřichází do blízkého kontaktu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám