Hlavní obsah

Jak by mohla vypadat nová Škoda Fabia RS? Ilustrátor jí dal podobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Škoda Fabia ve verzi RS s největší pravděpodobností nevznikne, ale kdyby přesto ano, podle maďarského ilustrátora X-Tomiho by mohla vypadat právě takto – až na obří kola decentně, přesto přísně.

Foto: Škoda

Škoda Fabia (Ilustrační foto)

Článek

Že se nová Škoda Fabia představí i v ostré verzi RS, je přinejmenším nepravděpodobné. Technika by na to byla, Volkswagen Polo bude mít variantu GTI i po nedávném faceliftu, ale označení RS dostala fabia naposledy v druhé generaci. Maďarský ilustrátor X-Tomi se přesto zamyslel, jak by taková novinka vypadala.

Čerstvě představené fabii IV. generace dal ještě větší kola s pneumatikami s ultratenkými bočnicemi a přední nárazník z větší octavie RS. Přibyla také kompletně černá maska chladiče a křidélko na zádi, prolis připomínající českou vlajku na dveřích naopak zůstal beze změny.

Škoda představila novou fabii

AutoMoto

Zmíněná technika Pola GTI spočívá ve dvoulitrovém zážehovém čtyřválci o 207 koních; v civilní nabídce je nejsilnější motorizací nové fabie čtyřválec 1,5 TSI o výkonu 150 koní. Ten je podle automobilky dostatečný a silnější či ostřejší verze není v plánu.

Anketa

Chtěli byste v nabídce Škody vidět fabii RS?
Ano a koupil/a bych si ji
59,8 %
Ano, ale nekoupil/a bych si ji
23,4 %
Nevím/Je mi to jedno
9,6 %
Ne
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1724 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám