Hlavní obsah

Modernizovaná Škoda Kodiaq má ceny pro český trh, jsou vyšší než dřív

Inovovaný kodiaq se bude prodávat od července, automobilka však nyní otevřela předobjednávky s ceníkem startujícím bez stokoruny na osmi stech tisících. Vrcholové RS s 245k benzínovým turbomotorem přijde nejméně na milion a čtvrt.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu ve verzi Style

Článek

Nedávno představená modernizovaná Škoda Kodiaq se sice začne prodávat až v červenci letošního roku, automobilka však už nyní otevřela předobjednávky a s tím i oznámila první ceny modernizované verze.

Škoda představuje kodiaq po faceliftu

AutoMoto

Vězte tedy, že inovovaný kodiaq půjde pořídit od 799 900 korun. Za to dostanou zájemci výbavový stupeň Ambition s LED světlomety, parkovacími senzory vpředu i vzadu, dvouzónovou automatickou klimatizaci, digitální přístrojový štít nebo automatická světla a stěrače, a také 150k zážehový motor 1,5 TSI. Příplatek za 150k turbodiesel je 100 tisíc korun.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu ve verzi Style

Vyšší výbava Style přidává větší kola, polokožený interiér s vyhřívanými předními sedačkami, větší digitální přístrojový štít, couvací kameru nebo lepší infotainment. S motorem 1,5 TSI začíná na 869 900 korunách.

Verze Sportline nabízí ještě větší černá kola, sportovní sedadla, ambientní osvětlení interiéru nebo možnost volby jízdních režimů. Navíc také drobně upravený vzhled karoserie směrem k navození pocitu větší sportovnosti. Startuje na 919 900 korunách.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu ve verzi Style

Luxusní Laurin & Klement nabízí kožená sedadla s ventilací, vyhřívané čelní sklo, Matrix LED světlomety, adaptivní podvozek DCC, progresivní řízení či paket poloautonomního řízení. Přijde nejméně na 1 159 900 korun.

A konečně, vrcholové RS – nově s benzínovým dvoulitrem o výkonu 245 koní, nikoliv už turbodieselem, jako dřív – nabízí kromě výbavy z „laurinky“ navíc sportovní sedačky, 20” kola, upravený design zevnějšku i interiéru a audiosystém Canton. Cena startuje na 1 249 900 korunách.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu ve verzi RS

Kromě zmíněných motorizací 1,5 TSI 110 kW/150 k a stejně výkonného 2,0 TDI je u běžných verzí, tedy kromě RS, k mání také 2,0 TSI o 140 kW/190 k a silnější verze 2,0 TDI o 147 kW/200 k.

Podle automobilky se kodiaqů v Česku prodalo téměř 28 tisíc kusů od začátku výroby v roce 2016. Nejoblíbenější byl výbavový stupeň Style, chtělo ho 48 % zákazníků, naopak základní Active si vybrala jen 3 % lidí – proto z nabídky při faceliftu zmizel. „Očekáváme, že se nám letos podaří prodat přes 7000 vozů Kodiaq, z toho by mělo více než 2000 připadnout na modernizovaný model,“ říká Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení Škodovky.

Oproti dosavadní základní ceně provedení před modernizací, tedy 719 900 korun, vypadá nový základ jako velký skok, jenže to je i výbavou – dosud byl základ Active, který měl např. halogenové světlomety nebo analogový přístrojový štít a chyběl tempomat. Výbava Ambition dosud začínala na 768 900 korunách, takže modernizovaný kodiaq skutečně zdražil, ale ne o tolik, jak to vypadá na první pohled.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám