Hlavní obsah

Indonésan si postavil auto z kartonu. Připomíná britskou legendu

Pouhý týden trvala stavba automobilu z kartonu rukama pětačtyřicetiletého Anta z indonéského Padangu. Nevadí mu, že není příliš bytelný, ovšem označení „automobil” je dost nadnesené.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Za týden si z kartonu vyrobil funkční automobilVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Když člověk sem tam zahlédne vozidla, která jsou někteří lidé zejména v jihovýchodní Asii schopni vyrobit z kdečeho, řekne si, že na ně aspoň při jízdě neprší. V tomto případě však ani odolnost proti dešti není zaručená.

Pětačtyřicetiletý Indonésan jménem Anto své vozítko totiž postavil z kartonu. Použil techniku z motocyklu, ovšem blíže neupřesněného. Stavba trvala pouhý týden. Anto si je vědom nepříliš velké bytelnosti svého stroje, ale nevadí mu.

Krabicoidní karoserie má nicméně i čelní okno a dveře, takže před lehkým deštíkem je dvoučlenná posádka chráněna o něco lépe, než kdyby jela na motorce. Jak dobře vůz odolává vodě a jak dlouho by trvalo, než by se rozmočil, není zmíněno.

Foto: Profimedia.cz

Reliant Robin je snad nejznámější tříkolka v Evropě.

Agentura AP o stroji hovoří jako o automobilu, ovšem to je třeba brát s rezervou, a to nejen kvůli kartonu. Je to totiž tříkolka s jedním kolem vpředu, což je stejná konfigurace, jakou využívalo britské vozítko Reliant Robin. To proslavila nepříliš valná stabilita v zatáčkách, z níž si napřed Mr. Bean a pak také automobilová show Top Gear dělali ohromnou legraci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám