Hlavní obsah

Ferrari a Lamborghini přestávají obchodovat s Ruskem, slibují finanční pomoc Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Lamborghini ohlásila pozastavení obchodních vztahů s Ruskem, Ferrari stoplo výrobu vozů pro ruský trh a daruje milion eur na pomoc ukrajinským uprchlíkům.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Automobilky Ferrari a Lamborghini se připojují k řadě dalších, které přerušují obchody s Ruskem v reakci na invazi ruských vojsk na Ukrajinu. „S ohledem na současnou situaci se Ferrari rozhodlo pozastavit produkci vozidel pro ruský trh do odvolání,“ uvedla automobilka v úterním prohlášení.

Ve stejný den ohlásilo přerušení obchodování s Ruskem také Lamborghini, které je součástí koncernu Volkswagen. Ten včetně české automobilky Škoda ohlásil zastavení veškerých svých aktivit v Rusku už v minulém týdnu.

Škoda Auto i celý koncern Volkswagen zastaví veškeré aktivity v Rusku

Válka na Ukrajině

„Ferrari stojí na straně všech lidí na Ukrajině, kteří jsou zasaženi trvající humanitární krizí. Doufáme, že se brzy vrátíme k rozhovorům a mírovému řešení, nemůžeme zůstat lhostejní k utrpení všech zasažených. (...) Zastáváme svou malou roli po boku institucí, které lidem bezodkladně ulevují,“ nechal se slyšet Benedetto Vigna, generální ředitel Ferrari.

Ona „malá role“ je dar ve výši jednoho milionu eur (25,64 milionu korun) ve prospěch pomoci Ukrajině, místním iniciativám zaměřeným na pomoc uprchlíkům i ubytování uprchlíků v okolí severoitalského Maranella, kde automobilka sídlí.

Místo elektřiny provolávání slávy Ukrajině. Nabíječka elektromobilů v Rusku se dala na odboj

AutoMoto

Lamborghini je ve svých vyjádřeních o něco skoupější, ovšem také vyjadřuje soucit se zasaženými Ukrajinci. Automobilka dle webu Carscoops uvedla, že daruje blíže neupřesněnou sumu Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, s nímž koncern Volkswagen dlouhodobě spolupracuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám