Hlavní obsah

Další elektrické Porsche? Nová 718 má být sportovním autem budoucnosti

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi odborníky na německou automobilku Porsche se začalo hojně spekulovat o nástupci modelu 718. Jeho další generace by totiž měla být přehlídkou moderních technologií, futuristického designu a především elektřiny. Přijít by měla v roce 2025.

Foto: Porsche

Porsche Mission R

Článek

S novými zprávami o chystaném sporťáku, který by se měl v hierarchii Porsche zařadit pod proslulý model 911, přišel web Car and Driver, který se odkazuje na zdroje přímo z německé automobilky. A tam si od nové „sedm set osmnáctky“ hodně slibují.

Porsche reinkarnovalo legendární fotku. Model 356 nahradil Taycan

AutoMoto

Vůz se má designově inspirovat u nedávno představeného konceptu Mission R, který se prezentoval hodně futuristickými rysy. Obecně by se ale nová generace neměla příliš lišit od současného modelu, alespoň co se celkových proporcí týče.

Foto: Porsche

Porsche Mission R

O velkých změnách se ale dá mluvit v interiéru, kde má 718 přinést doslova revoluci. Vzhledem k tomu, že se bude s velkou pravděpodobností jednat o elektromobil, se to ale dalo čekat. Kabina má být přehlídkou futurismu s řadou displejů, což má potěšit hlavně mladší zákazníky.

Za volantem Porsche Taycan Cross Turismo: Nevídaný kříženec

Testy

Celkově by si měla nová generace zachovat současné vlastnosti, což znamená lehkost, obratnost a poměrně nízkou cenu. To sice úplně nekoresponduje s tím, na co jsme u současných elektromobilů zvyklí, ale Porsche údajně ví, jak na to. Za vším údajně stojí nová elektrická platforma PPE a použití lehkých materiálů, které zaručí, že se hmotnost nedostane nad hranici 1650 kilogramů. Cenově by se měl model stále držet pod hranicí ceny 911.

Z dalších informací toho už příliš známo není. Základní model by si měl údajně zachovat pohon na zadní kola s tím, že by ale měly být dostupné i varianty s pohonem všech kol. Elektrický dojezd by měl být přibližně 400 kilometrů. A předpokládané datum premiéry? To Porsche údajně plánuje na rok 2025.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám