Hlavní obsah

Porsche Macan prošlo modernizací do posledního roku života

Menší SUV značky Porsche stále žije a než bude nahrazeno elektromobilem, dostalo ještě jednu modernizaci. Změny jsou zejména v interiéru a pod kapotou, zvenčí je to jen make-up.

Modernizované Porsche Macan SVideo: Porsche

 
Článek

Už delší dobu se ví, že Porsche Macan bude ve své druhé generaci plně elektrické; mělo by se představit v příštím roce. Ta současná ale ještě podle automobilky má co říct, a proto dostala drobnou modernizaci.

Ve všech svých verzích, třebaže automobilka ukázala jen S a GTS ve dvou variantách, dostal macan novou příď a pár dalších detailů. Ve standardní výbavě jsou LEDková světla a na výběr je ze sedmi nových designů kol ve velikostech od 19 do 21 palců.

Foto: Porsche

Modernizované Porsche Macan GTS

Verze GTS, která je po konci Turba vrcholem nabídky, má odlišnou příď i záď oproti ostatním verzím. Také má upravené vzduchové odpružení a sedí o 10 mm blíž vozovce.

V interiéru zůstal beze změny displej, ovšem středová konzole kolem nového, kratšího voliče převodovky pozbyla tlačítek ve prospěch dotykové plochy. Stále však mají „tlačítka” své pevné místo. Standardním prvkem rovněž v novém hávu jsou hodiny na středu palubní desky a také tu jsou nové volanty.

Foto: Porsche

Modernizované Porsche Macan GTS

Změny proběhly také pod kapotou. Standardní verze má stále dvoulitrový čtyřválec, ovšem posílený na 265 koní. Verze S dostala 2,9l šestiválec místo třílitrového a nabízí nově 380 koní a konečně 2,9l V6 verze GTS dává 440 koní a 549 N.m, skoro tolik, jako dřív verze Turbo. Má zvládnout stovku za 4,3 sekundy a jet nejvýše 272 km/h.

Všechny motory jsou samozřejmě přeplňované turbodmychadly a jsou uloženy podélně před přední nápravou, jako dosud. Spotřeba paliva má být 10,1-10,7 l/100 km pro Macan, 11,1-11,7 l/100 km pro Macan S a 11,3-11,7 l/100 km pro Macan GTS.

Foto: Porsche

Modernizované Porsche Macan GTS s paketem Sporting

Nové vozy je podle tiskové zprávy možné už objednávat, ovšem český konfigurátor je zatím nenabízí a není znám ani ceník. První zákazníci je dostanou v říjnu letošního roku.

Foto: Porsche

Dosavadní Porsche Macan ve verzi GTS

Reklama

Související články

Porsche 911 přijíždí ve verzi GTS

Aktuální generace ikonického sportovního vozu ze Stuttgartu se dočkala dalšího rozšíření nabídky. Verze GTS tradičně vyplňuje nevelkou mezeru mezi „běžnými”...

Výběr článků

Načítám