Hlavní obsah

Porsche chystá do Mnichova koncept orientovaný na budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Porsche odhalí na zářijovém autosalonu IAA v Mnichově „koncept orientovaný na budoucnost” a inspirovaný motosportem. Co konkrétně to bude, ale zatím můžeme jen hádat.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Máte dojem, že Porsche už dlouho nepřišlo se špičkovým supersportem? Vpravdě, model 918 Spyder se vyráběl v letech 2013-2015 a od té doby je po podobném autě ticho. Můžeme doufat, že se to na mnichovském autosalonu v září tohoto roku změní – automobilka totiž začala na Instagramu poodhalovat dosud neznámý vůz.

„Po více než 70 let byl motorsport nejtvrdším testovacím prostředím pro vývojářské inovace na jejich cestě do sériové výroby. Porsche touto cestou šlo léta a stále to dělá. Na IAA Mobility se dívá do budoucnosti – s nejmodernější technologií kombinovanou s dechberoucím designem,” stojí v popisku obrázku, který s největší pravděpodobností ukazuje přední světlo nějakého nového modelu.

Ovšem co za model to bude, můžeme jen hádat. Může to být nový vrcholový supersport, ale práci na autě takového střihu automobilka nedávno popřela. Také to může být experimentální závoďák nebo předzvěst elektrického nástupce modelů 718. Tyto modely by ale podle starších slov Franka-Steffena Wallisera z automobilky hned tak elektrifikovány být neměly.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám