Hlavní obsah

Autem roku 2020 v ČR je BMW řady 3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká anketa o nejlepší auto prodávané na domácím trhu má svého vítěze – je jím BMW řady 3, coby první BMW v historii ankety. Loňským vítězem byl Ford Focus. Technickou inovací roku je motor Sky-X od Mazdy. Ekologickým autem roku byl vyhlášen elektromobil Audi e-tron.

Foto: Milan Lažanský, Právo

BMW 330i

Článek

Nejlepší auto na českém trhu se hodnotilo ve dvou kolech. Pětadvacet porotců včetně jednoho zástupce webu Novinky.cz vybíralo nejprve pětici finalistů z 26 přihlášených aut.

Autem roku 2019 je v ČR Ford Focus

AutoMoto

BMW řady 3 je v generaci s kódovým označením G20 již sedmým mnichovským modelem střední třídy s tímto označením. Premiéru si odbylo v říjnu 2018 na autosalonu v Paříži. Již tradičně o rok později přišla také karosářská verze Touring, tedy kombi.

Test BMW 330i: Návrat ke sportovním kořenům

Testy

Aktuální generace se svým pojetím ve srovnání s předchůdcem výrazněji vrací ke sportovnějším jízdním vlastnostem. To i díky nové modulární platformě CLAR s vyšším podílem vysokopevnostní oceli.

Spolu s řadou 5 a 7 tvoří se svou klasickou koncepcí pohonu s motorem vpředu a pohonem zadních kol základní kámen nabídky BMW a zároveň jakýsi protipól populárním crossoverům, kterých je v nabídce značky požehnaně napříč portfoliem.

10 dopravních značek, které jste od autoškoly zapomněli

AutoMoto

Pro shodný počet bodů bylo finalistů nakonec šest: BMW řady 3, Kia XCeed, Mazda CX-30, nový Peugeot 208, Suzuki Jimny a Škoda Kamiq. Těm pak porotci udělovali body v jednotlivých oblastech a ze součtu bodů vyšel vítěz.

Za vítězem se vozy seřadily následovně:

2. místo: Mazda CX-30

První jízda s Mazdou CX-30: Výborný chalupářský hatchback

AutoMoto
Foto: Mazda

Mazda CX-30

3. místo: Škoda Kamiq

První jízda se Škodou Kamiq: Svižná, úsporná a trochu překvapivá

AutoMoto
Foto: Škoda

Škoda Kamiq

4. místo: Kia XCeed

První jízda s Kiou XCeed: Schopná stylovka za dobré peníze

AutoMoto
Foto: Kia

Kia XCeed

5. místo: Peugeot 208

První jízda s novým Peugeotem 208: Malé auto nikdy nepůsobilo luxusněji

AutoMoto
Foto: Peugeot

Peugeot 208

6. místo: Suzuki Jimny

Mosteckem v Suzuki Jimny: Malý offroad překvapil, krajina ještě více

Cestování
Foto: Suzuki

Suzuki Jimny

Do ankety může být přihlášen model, který je novinkou v termínu od 30. 10. 2018 do 31. 12. 2019 a je dostupný na českém trhu. Musí mít minimálně významně pozměněnou karoserii a pohonné ústrojí, typicky jde ale o opravdové novinky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám