Hlavní obsah

Lexus UX: první městský crossover značky má vynikat tuhostí karoserie

Jednu fotku a kratičké video zveřejnil Lexus ke své ženevské novince, crossoveru UX. Můžeme nahlédnout i do interiéru, který není tak odvážný a kontroverzní, jako u jiných Lexusů. UX bude konkurentem Audi Q3 a Mercedesu GLA.

BEZ KOMENTÁŘE: Lexus UX na kratičkém videu ukázal i interiérVideo: Lexus

 
Článek

Po nedávném poodhalení přichází Lexus s první fotkou a kratičkým videem svého nového crossoveru, označeného UX. Zmíněné poodhalení ukázalo jen linku zadních světel přes celou šířku zádě a přineslo zprávu, že se vůz ukáže na ženevském autosalonu. [celá zpráva]

Lexus nám ovšem první fotku svého prvního „městského kompaktního crossoveru”, jak UX nazývá, ukázal už v předstihu. Obrovská vřetenovitá maska na přídi vystupuje o to víc, že je černá a zbytek auta bílý.

Poněkud zajímavé jsou podběhy s hranou v zadní části oblouku. Obecně jsou jiné než striktně kulaté podběhy nevhodné z hlediska aerodynamiky, tady ale mají snad vyvolat dojem, že se UX nebojí vyrazit mimo asfalt. Všimněte si také relativně vysokého podvozku, který opuštění bezpečí silnice umožní.

Foto: Lexus 2x

Lexus UX

Že bude tento model konkurovat Audi Q3 a Mercedesu GLA, víme již z dřívějška. Ve srovnání s nimi působí na této fotce o něco mohutněji, jako větší auto. Přesné rozměry zatím zveřejněny nebyly. Ale aby nelezl do zelí modelu NX, bude se muset držet při zemi.

Na videu máme také unikátní příležitost nahlédnout do interiéru vozu. Jeho design je pořád odvážný, ale už ne tak moc, jako třeba v případě kupé LX nebo již zmíněného crossoveru NX. Tisková zpráva uvádí, že interiér je orientovaný na řidiče.

Také se v ní dozvídáme, že UX má díky zbrusu nové platformě vynikat torzní tuhostí karoserie a nízkým těžištěm, takže má být v zatáčkách agilní jako hatchback. Jaké dostane motory, zatím oznámeno nebylo.

Reklama

Výběr článků

Načítám