Hlavní obsah

Nový Opel Zafira Life je čtvrtým do francouzské rodiny. Zastoupí osobní Vivaro

Právo, laz

K Peugeotu Traveller, Citroënu Spacetourer a Toyotě ProAce se přidává čtvrtá osobní dodávka na základech vyztužené modulární platformy EMP2. Skupina PSA by tím měla výrazně ušetřit.

Foto: Opel 4x

Představení Zafiry Life je pro skupinu PSA logickým krokem.

Článek

S užitkovými auty v Evropě se začal dělat pěkný alianční guláš. Vždyť po akvizici Opelu skupinou PSA vznikla paradoxní situace, že tři příbuzné značky, Citroën, Peugeot a Opel, na vývoji a výrobě dodávky střední velikosti spolupracovaly s jinými subjekty. Francouzi po rozchodu s Fiatem montují své užitkové vozy s Toyotou, Opel pak s jinou francouzskou automobilkou, Renaultem.

Bylo jen otázkou času, než se PSA od spolupráce s Renaultem bude chtít kvapně oprostit. A nyní k takovému kroku dochází. Opel představuje Zafira Life – nástupce osobní verze Vivara. Od svých příbuzných se liší především maskou chladiče a předním nárazníkem. V interiéru pak logem Opelu či britského Vauxhallu.

Nechybí ani elektricky posuvné boční dveře

Sdílí i filozofii základní konfigurace. Na výběr je ze tří délek a dvou rozvorů náprav. I ta nejmenší varianta pak nabídne místo až pro devět cestujících. Pokud u osobní verze vyházíte všechna zadní sedadla, získáte 3 397 litrů pro zavazadla či jiný náklad. Motorová paleta bude taktéž od PSA, v čele s dvoulitrovým dieselem o výkonu až 180 koňských sil a s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Z výbavových prvků nechybí například elektrické boční posuvné dveře s funkcí kopnutí pod rohem zadního nárazníku či sedmipalcový displej infotainmentu. Na začátku roku 2021 chce Opel nabídnout i elektrickou variantu. K oficiální premiéře standardní verze dojde 18. ledna na autosalonu v Bruselu. Objednávky startují v únoru. Následovat by měla také premiéra čistě užitkové varianty.

Zezadu poznáte Opel od sourozenců vážně jen podle loga

Uvnitř se krom středu volantu také nic nemění

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám