Hlavní obsah

Alpine poodhaluje tři nové modely včetně novodobého Renaultu 5 Turbo

Novinky, Daniel Havlina

Francouzská sportovní automobilka Alpine poutá na trio plně elektrických modelů, které se mají údajně představit do konce roku 2024. Jedná se o nástupce modelu A110, ostrý hatchback a vůz typu GT.

Foto: Alpine

Tři novinky od Alpine v upoutávce.

Článek

O budoucnosti společnosti se podle serveru Autocar.co.uk nedávno na akci Electropop rozpovídal sám její šéf Luca de Meo. Ten připustil, že první elektrická verze Alpine na trh dorazí v roce 2024. A právě v rámci této akce automobilka ukázala siluety hned tří nových modelů.

Alpine A110 v nové edici Légende GT spojuje vyšší výkon s luxusním interiérem

AutoMoto

Podle zákulisních zpráv se jedná o přímého nástupce současného jediného modelu A110, na kterém Alpine pracuje společně s Lotusem a vůz by měl sdílet společnou sportovní platformu.

Druhým vozem by měl být ostrý elektrický hatchback stojící na platformě CMF-BEV. Jednat by se pak pravděpodobně mělo o ostrou verzi novodobého elektromobilu Renault 5. Svými proporcemi a zadním spoilerem připomíná legendární verzi Turbo z osmdesátých let.

Třetí částečně představenou alpinou by mělo být velké kupé, takzvaný vůz GT, který by mohl na trhu přímo konkurovat Audi E-Tron GT či Porsche Taycan. Vůz by měl stát na platformě CMF-EV od Renaultu, která je určena pro střední a velká vozidla. Zároveň je tento základ připraven na využití vysokokapacitních baterií a silných pohonných jednotek.

Alpine se stává sportovní divizí Renaultu, bude vyrábět elektromobily a závodit v F1

AutoMoto

De Meo podle Autocaru nespecifikoval, který ze tří modelů se představí jako první. Pokud bychom ale mohli uvažovat trochu analogicky, reálně by se mohl první ukázat ostrý hatchback v závislosti na uvedení nového Renaultu 5.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám