Hlavní obsah

Vše o autosalonu ve Frankfurtu: I přes podstatné absence nabídne desítky premiér

Novinky, laz

Frankfurtský autosalon už na rozdíl od Ženevy doplácí na moderní trend. Velká část automobilek nemá chuť se na tradičních autosalonech prezentovat. v současnosti se Frankfurt střídá s Paříží. V Německu se však i přes spoustu omluvenek rozhodně bude na co dívat.

Foto: René Fluger, ČTK

Autosalon Frankfurt, 2017

Článek

Letos se za horkými novinkami ze světa aut vyplatí vydat od 12. do 22. září. Autosalon na výstavišti ve Frankfurtu sice startuje o dva dny dříve, ovšem pouze pro odbornou veřejnost.

Otevřeno je vždy od 9 do 19 hodin, s výjimkou 20. září, kdy je otevřeno mezi 11. a 21. hodinou.

Vstupné

Vstupenky lze koupit na místě i on-line, ovšem při nákupu na internetu ušetříte v každém případě dvě eura. A dost možná také nervy z front u pokladen. Učinit tak lze na stránkách akce.

O víkendu přijdou vstupenky na 15 eur (385 Kč), v pracovní dny na 13 eur (335 Kč). Děti do sedmi let mají vstup zdarma, na místě lze pořídit také rodinné vstupné za 35 eur (900 Kč).

Koho neuvidíme?

Účast na 68. ročníku odmítla celá řada automobilek, namátkou všechny hlavní francouzské značky: Citroen, Peugeot, DS a Renault. Neuvidíme ani japonské hráče jako Toyota, Nissan, Mazda, Mitsubishi nebo Subaru. Chybět budou také Volvo nebo koncern FCA.

Na co se těšit?

Pokud začneme novinkami, které na silnicích uvidíme častěji, výstavní premiéru si ve Frankfurtu odbude Opel Corsa nové generace. Volkswagen chystá „první masový elektromobil”, neboli ID 3. Otázkou zůstává, jestli vedle tohoto auta uvidíme také Volkswagen Golf osmé generace. VW zaujme i kabrioletem T-Roc.

Ford ukáže crossover Puma, Hyundai nové miniauto, překvapivého nováčka ve skomírajícím segmentu A, tedy i10.

Otazník visí nad novou Škodou Octavia. S blížícími se dny je čím dál tím méně pravděpodobné, že by si boleslavští nechávali takovou pecku bez předchozího lákání, ale dle zákulisních informací se má čtvrtá generace ukázat ještě letos. Každopádně hvězdou Škody ve Frankfurtu budou faceliftovaný Superb, nový crossover Kamiq či dvě novinky z rodiny Monte Carlo.

Fanoušky rychlých a exkluzivních aut pak láká například Audi RS 6 Avant, pravděpodobně i další modely RS se čtyřmi kruhy jako RS 7 ši RS Q3, ale také první hybridní Lamborghini Sián nebo Mini GP s výkonem přes 300 koní.

Svou pozornost si berou i elektrické a elektrifikované novinky. Jako první elektrické Porsche, Taycan. Baterie dostane i plug-in hybridní Opel Grandland X. Ale také malá retro elektrická Honda e konečně v sériové podobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám