Hlavní obsah

Mini nikdy nebylo výkonnější. Verze JCW GP bude mít přes 300 koní

Právo, laz

Mini pro březnový ženevský autosalon chystá předprodukční verzi vrcholného John Cooper Works GP. Zatím se dělí o pár detailů a informací. Bude to nejvýkonnější Mini v historii.

Foto: Mini 3x

Mini John Cooper Works GP bude mít zajímavě tvarovaný střešní spoiler.

Článek

Značka Mini si vždy zakládala na sportovním pojetí svých modelů. Se slavnou historií v rally to snad ani jinak nejde. A BMW se to při znovuzrození značky náramně hodilo. Vrcholem sportovních verzí je tradičně edice John Cooper Works s prkenným „motokárovým” podvozkem a pořádně hlučným výfukovým ústrojím. Jenže čas od času se zajde ještě dál.

Foto: Mini

Na kolech nechybí dvě důležitá písmena.

Jako v případě verze GP, která tu už byla v letech 2006 a 2012. Aktuální generace se GP také dočká, a to v sériové verzi v příštím roce. Automobilka zatím poutá třemi fotkami. Vidíme dvojitou středovou koncovku výfuku, velká kola s logem nebo podobně nápadný zadní spoiler. Předprodukční verze pro ženevský autosalon se má v lecčem inspirovat loňským stejnojmenným konceptem.

Britové se podělili také o první informace ohledně motoru. Nejspíš půjde o dvoulitr, jistě však o čtyřválec s výkonem přes 300 koňských sil. Jasné také je, že výroba bude omezena na 3000 kusů. Vůz vstupuje do závěrečné fáze testování a předprodej by mohl odstartovat ještě letos.

Foto: Mini

Ze dvou středových koncovek čekejte charakterní zvuk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám