Hlavní obsah

Mnoho let trpěla vážnými zdravotními problémy. Za vším stály skryté zubní záněty

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Pamelu Wildovou před devíti lety začalo bolet v krku tak, že přestala téměř mluvit, myslela si, že má jen problém s hlasivkami. Postupně se ale začaly přidávat další zdravotní potíže, až se její stav v posledních dvou letech natolik zhoršil, že i rodina přestávala věřit, že se někdy uzdraví. Po několika letech nejrůznějších testů a vyšetření se zaměřila i na své zuby. I dentista byl překvapen, co všechno odhalil.

Foto: Instagram/pamlwild

Pamela Wildová

Článek

Vše začalo v roce 2011, kdy Pamelu začalo pobolívat v krku v oblasti hlasivek. Jako vystudovaná zdravotní sestra tak začala bolest v krku okamžitě řešit. Úleva ale nepřicházela. Každý den se naopak bolest zhoršovala, za dva týdny ji nemoc doslova paralyzovala.

Nejen že přestala zcela mluvit, protože každý pokus o řeč byl nesmírně bolestivý, ale k tomu přestávala jíst, protože bolestivý byl i každý skus, přes bolest pak nemohla otočit hlavu, zvednout ruce ani vzpřímeně stát.

Lékaři se usilovně snažili přijít na to, co se s Pamelou děje, ale žádné jejich podezření se nepotvrdilo. Zkusili jí tak alespoň nasadit steroidy, aby v těle potlačili rozsáhlý zánět, ale ani ty nezafungovaly, naopak její stav ještě zhoršily. Nicméně to byla první věc, která mohla být lékařům vodítkem, kde hledat. Tenkrát ani následujících osm let poté se ale touto cestou nikdo nevydal.

Následujících osm let tak Pamela v podstatě strávila ve své ložnici, kam jí postupně nastěhovali i mikrovlnku a malou lednici, aby se zvládla sama o sebe alespoň částečně postarat. Ujít víc kroků byl pro ni velký problém. Manžel následně najal i pomocnici, která jim pomáhala se synem.

Parodontóza není projev stárnutí

Zdraví

Pamela tak roky žila prakticky v sociální izolaci, navíc neustále přicházela o všechny synovy aktivity. Nebyla na žádné školní akci ani na jeho sportovním zápase či koncertním vystoupení. Neprožila s ním žádný výlet či rodinné dobrodružství. Žila jen z fotek a videí, které udělali druzí.

Nejhorší bylo, že si s nikým nedokázala ani pořádně promluvit, protože každé nahlas vyřknuté slovo znamenalo následující týdny velkých bolestí. Proto si alespoň s nejbližšími našla jiný způsob komunikace, aby hlasivky nemusela vůbec použít.

Aby neztratila absolutní kontakt se svým okolím, sehnali jí alespoň zesilovač hlasu, který jí pomáhal při telefonování, které pak nebylo tolik bolestivé, i když se to zcela bez bolesti neobešlo.

Po čtyřech letech se stav Pamely začal zhoršovat. Kromě zmíněných potíží se k tomu přidal i zánět žlučníku a slinivky břišní. Tehdy začala Pamela usilovně spolupracovat s lékařem tradiční čínské medicíny, který ji začal léčit pomocí přírodních léků a čajů.

Její stav se začal pomalu zlepšovat, ale vzhledem k tomu, že v té době začala i výrazně hubnout, bylo jasné, že léčba sice zmírňuje dopady onemocnění, ale neřeší pravou příčinu potíží.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Many thanks and gratitude to all the family and friends who reached out and supported me and our family as I continue my recovery from the ravages of those multiple hidden dental infections!!!❤️ All your kindnesses, posts and messages have touched my heart and continue to bring me such joy! You’re all great!❤️Remember in 2020 to always move forward in hope and that miracles happen every day!!! XOXOXO 📸: @gavvinwild • • • • • • • #clearlightsauna #jacuzziclearlight #saunabenefits #saunahealthbenefits #detox #naturalhealth #holisticliving #healthylife #healleakygut #preventionisbetter #dentalinfections #IAOMT #IABDM #norootcanals #integrativemedicine #systemicinfection #cavitations #mysteryillness #cavitationsurgery #wholefoods #wholefood #healthylifestyle #healthyfood

Příspěvek sdílený Pam Wild (@pamlwild), Led 1, 2020 v 1:31 PST

Neustále tak studovala na internetu nejnovější vědecké výzkumy týkající se hlasivek, žlučových cest, ale i potravinových alergií, které u sebe na základě testů odhalila. Její jídelníček byl tak s každým dalším testem chudší a Pamela hubla čím dál víc.

Nicméně její potíže se začaly díky vynechání určitých potravin a užíváním čínských čajů lepšit, proto žila v domnění, že je skutečně na dobré cestě. Nakonec zhubla až na 40 kg, kdy se k jejím zdravotním potížím přidalo i bušení srdce a tachykardie (zrychlený srdeční tep).

Tenkrát se Pamela rozhodla pro detoxikaci organismu a vsadila na speciální dietu určenou pro léčbu rakoviny, která je založená na konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny a vaření speciálních receptů.

K tomu začala jíst vysoké dávky liposomálního glutathionu, jednoho z nejsilnějších antioxidantů, protože díky němu cítila úlevu od neustálé bolesti. Po čase jí ale i tento doplněk stravy začal vadit na žaludek a musela s jeho užíváním skončit.

Skryté zubní záněty

Až po dalších dvou letech začala věnovat pozornost svým zubům. Jelikož se někde dočetla, že za nejrůznějšími infekcemi v těle může stát zánět zubního kanálku. Zubní infekce do těla vyplavují nejrůznější toxiny, které mohou stát za celou řadou potíží.

Se svým podezřením se tak obrátila na dentistu Stuarta Nunnallye z amerického Texasu, který jí nechal udělat panoramatický rentgenový snímek chrupu, který odhalil, že Pamela má ve svých ústech devět infekčních míst – u 4 zubů v oblasti kořenového kanálku, 1 ložisko pod zubní korunkou a ve všech 4 místech po vyndání zubů moudrosti.

Byliny, které pomáhají u akutních i chronických zánětů

Zdraví

Následně lékař nechal poslat na histologii další vzorky, které odhalily ještě další infekce, v ústech měla nakonec celkem 15 vážných infekčních ložisek.

Následně tak byly Pamele operativně odstraněny všechny zuby, pod nimiž byla infekce a vyčištěno každé zánětlivé ložisko. Lékaři jí naordinovali infuze s vitaminem C a fibrin bohatý na krevní destičky (vyrobený z její krve), které jí pomohly v rychlém zhojení ran, a to bez požití antibiotik.

Po operaci se začal Pamelin stav rychle zlepšovat. Postupně odeznívaly všechny dosavadní potíže a Pamela se začala zcela uzdravovat. Nyní, dva roky od operace, se cítí skvěle, nemá téměř žádné omezení, jen se snaží stravovat zdravě, aby chránila svou slinivku břišní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám