Hlavní obsah

Běh ve sněhu v ponožkách? Ve Finsku se šíří nový fitness trend

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirová pandemie se výrazně dotkla i všech milovníků sportů. Tělocvičny i jiná sportoviště jsou zavřená, a proto lidé vymýšlejí jiné alternativy, jak si zasportovat. Ve Finsku například vznikl zcela nový sport. Běhání ve sněhu v ponožkách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nový fitness trend ve Finsku - běhání ve sněhu bez bot, jen v ponožkáchVideo: Reuters

 
Článek

Opatření spjatá s koronavirovou pandemií nese mnoho z nás špatně. Útěchou nám může být, že se zákazy se potýká celý svět. Například ve Finsku jsou stejně jako u nás uzavřeny všechny tělocvičny a jiná sportoviště. Tamější sportovci jsou proto nuceni k improvizaci.

Jako náhradu za dřinu ve fitness centru většina lidí volí běh. Finové ale tuto aktivitu ještě povýšili a běhají pouze v ponožkách, a to navzdory tomu, že Finsko letos zažilo obzvláště silné sněžení.

Sportovci vyzývají k protestnímu klikování

Domácí

„Myslím, že se jedná o klasickou finskou bláznovinu. Zároveň je to ale skvělé komplexní cvičení a my si to všichni užíváme,“ říká pilot helikoptéry a nadšený běžec Pekka Parviainen pro agenturu Reuters.

V posledních letech zažívá vzestup obecně běhání bez bot. Zimní variantou tak může být běhání ve vlněných ponožkách. Parviainen ale doporučuje si obléknout dvoje až troje přes sebe.

„Vlněné ponožky jsou teplé, a zároveň vám umožňují maximální volnost v pohybu. V hlubokém sněhu navíc docílíte masáže chodidel zdarma,” dodává.

Reklama

Související články

Pět cviků, které vás rozhýbou na celý den

Pohyb má na naše tělo pozitivní vliv, ať už cvičíte v jakoukoliv denní dobu. Pokud je ale vaším cílem zlepšit svoji flexibilitu, psychický stav a nastartovat...

Výběr článků

Načítám