Hlavní obsah

Tři nejčastější styly randění, se kterými se můžeme setkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co člověk, to jiný formát randění. Přesto podle vztahového experta Logana Uryho existují tři typické styly, se kterými se může setkat každý, kdo hledá lásku.

Foto: Profimedia.cz

Není rande jako rande.

Článek

Přemýšlela jste někdy na tím, jak přistupujete k seznamování s potenciálními partnery? Vztahový expert Logan Ury naznačuje, že lidé randí mnoha způsoby, přičemž nejčastěji se můžeme setkat se třemi styly – maximalizátorstvím, váháním a romantizátorstvím.

Zkuste se v těchto stylech najít a zjistit, jaké jsou vaše přednosti i slabiny.

1. Maximalizátor

Patříte k ženám, které mají ohledně vztahů nerealistická očekávání? Chodíte z jedné schůzky na druhou? Pak podle vztahového experta Logana Uryho patříte k tzv. maximalizátorům.

„Tito lidé mají představu, že pokud budou neustále hledat a chodit na nespočet schůzek, nakonec doopravdy najdou ideálního partnera,“ vysvětluje Ury a dodává, že tento styl randění nepatří k ideálním.

Čím si získat protějšek již na první schůzce

Vztahy a sex

„Maximalizátoři by si v první řadě měli uvědomit, že skvělé vztahy se budují, nikoliv nalézají. Vztah je o pochopení toho, že každý má své slabé i silné stránky. A doopravdy platí, že nikdo není dokonalý,“ říká vztahový expert.

2. Váhavec

Pro váhavce je typické, že vám rychlostí blesku vyjmenuje deset důvodů, proč ještě není zralý na vztah. Možná ještě nemá stabilní zaměstnání, možná chce dokončit školu nebo přemýšlí nad odstěhováním do zahraničí. „Vždy pro váhavce existuje důvod, proč s vámi nemohou randit,“ zdůrazňuje Ury pro Well and Good.

Nejde snad o to, že by váhavci obecně o vztah nestáli. Spíše věří, že do vztahu mohou vstoupit až ve chvíli, kdy budou nejlepší verzí sebe samých. „Jenže seznamování je dovednost, a tak se v randění zlepšíte pouze v momentě, kdy budete chodit na schůzky,“ říká Logan Ury.

A jak zní rada pro všechny váhavce? Poměrně jednoduše! „Přestaňte čekat na ideální chvíli. Nemá cenu čekat, vymlouvat se a nechodit na schůzky,“ dodává vztahový expert.

3. Romantizátor

„Romantizátor je člověk, který miluje lásku, což často vede k tomu, že má nerealistická očekávání ohledně toho, co je romantický vztah a jak by takový vztah měl začít,“ vysvětluje Ury.

Možná také patříte k ženám – romantizátorkám, které čekají na chvíli, kdy spadnou do náruče charismatickému zachránci. „Romantičky jednoduše očekávají, že nastane jedinečný okamžik, kdy jim bude shora seslán pan dokonalý,“ říká vztahový expert.

Po kolika schůzkách zjistíte, že to s vámi muž myslí vážně

Vztahy a sex

Podle jeho názoru se romantizátoři obecně také vyhýbají seznamovacím aplikacím nebo randění s kolegou z práce, neboť tento styl seznámení považují za velmi neromantický.

„Často těmto lidem musím opakovat, že nevěřím na spřízněné duše. Existuje mnoho lidí, se kterými byste mohli mít partnerský vztah. Jakmile si romantizátoři tuto realitu osvojí, pravděpodobně pochopí, že vyvíjet úsilí a budovat vztah je ve finále také romantické,“ dodává.

Reklama

Výběr článků

Načítám