Hlavní obsah

Sny o podvádění mohou mít různé příčiny

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes den jste za slušňačku, ale s úderem dvanácté se měníte v sexuální hříšnici? Pokud se budíte s ruměnci na tváři a zpytujete svědomí, že jste ve svých snech podvedla svého partnera, věřte, že s vám není nic v nepořádku. Sny o nevěře nejsou ničím neobvyklým. Proč se nám ale zdají?

Foto: Profimedia.cz

Sny o podvádění nejsou ničím výjimečným.

Článek

„Ve snech neexistují hranice,“ říká psycholožka Deirdre Leigh Barrettová pro Women´s Health a dodává, že často pro ně neexistují racionální vysvětlení, protože se zdají i párům, které jsou spolu maximálně šťastné. Ve skutečnosti studie z roku 2018 ukázala, že sny o podvádění se zdají téměř 60 % žen.

Sny o nevěře přitom nemusejí vůbec znamenat, že máte chuť svého partnera podvádět. Ve skutečnosti mají celou řadu vysvětlení.

1. Cítíte vinu

„Z mých výzkumů a zkušeností vyplývá, že sny o nevěře signalizují vinu nebo obavy z něčeho, co děláte a víte, že to neprospívá vašemu vztahu. Berte to jako varování a zkuste zapracovat na vzájemné rovnováze,“ říká certifikovaná analytička snů Lauri Loewenbergová.

Čtyři nejčastější důvody rozvodu

Vztahy a sex

2. Zkušenosti s nevěrou

Ačkoliv jste v současném vztahu věrní, je dost možné, že v minulosti jste měli s nevěrou zkušenost, která vás silně poznamenala nebo ovlivnila. Ať už se týkala vás, nebo vašeho partnera, je možné, že se vám ve snech bude vracet.

„Nevěra může být traumatická a velmi obtížně léčitelná,“ souhlasí Loewenbergová.

3. Uvízli jste ve stereotypu

Druhým nejčastějším důvodem snů o podvádění je podle Loewenbergové stereotyp v současném vztahu. Pokud vám ve vztahu chybí vzrušení a vášeň, mozek si obojí začne kompenzovat alespoň prostřednictvím snů. Často se navíc naše myšlenky vrací k prvním láskám - koneckonců jedná se o jedince, se kterými jste intimní chvíle zažívali poprvé.

4. Zamilovali jste se

Pokud jste se v nedávné době ocitli v novém kolektivu, je velmi pravděpodobné, že vám v něm někdo padl do oka a vám se „zapálila” lýtka. Pokud se vám o dotyčné osobě začaly zdát erotické sny, raději se jí v rámci zachování vašeho vztahu vyhýbejte.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se stát odbornicí na sex po telefonu

Prochází váš sexuální život stagnací, nebo vás s partnerem čeká delší odloučení? Osvojte si pravidla milování po telefonu. Prozkoumejte své fantazie i touhy...

Výběr článků

Načítám