Hlavní obsah

Manžel mě podváděl a naše manželství ukončil. Dnes jsem za to ráda

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počty rozvodů dokládají smutný fakt - stále více manželství se nevydaří a netrvá věčně, jak si mnozí partneři na počátku přejí. Většina lidí rozpad manželství nese špatně, najdou se ale i výjimky. Jako jedna nejmenovaná žena, která byla nakonec ráda, když jí manžel oznámil, že se chce rozvést.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nikdy jsem si nemyslela, že by moje ubohé manželství mohlo trvat věčně. Také jsem si ale nedokázala představit, že by skončilo. Až se to jednoho dne opravdu stalo,” začíná svoje vyprávění nejmenovaná žena, jejíž příběh přinesl server Yourtango.

„Před několika roky jsem byla na návštěvě u dobrých přátel. Vrátila jsem se domů něco po jedenácté a manžel stále nebyl doma. Dělala jsem si o něj starosti, a tak jsem mu zavolala. Prý byl dlouho v práci a pak ještě u kolegy doma na večeři (alespoň to tehdy tvrdil). Ulevilo se mi, že je v pořádku, a tak jsem si šla lehnout,” popisuje žena svůj příběh.

Varovná znamení, která poukazují na nezdravý vztah

Vztahy a sex

„Když se konečně vrátil domů, přišel do ložnice a jednoduše řekl - myslím, že bychom se měli rozejít,” popsala situaci, která znamenala zásadní změnu v jejím životě.

Ženina počáteční reakce byla stejná jako u většiny jiných - zmatení doprovázené hněvem. Nejvíce ji ovšem „vytočila” informace, že své rozhodnutí diskutoval se svou matkou, která byla stejného názoru.

„Probíral náš rozchod se svou matkou? Místo toho, aby si nejdřív promluvil se mnou? To bylo něco, co mě naprosto odrovnalo,” svěřila se se svým vztekem, zatímco její manžel zůstával i nadále klidný. Následující dotaz, který jí položil, ženě ale připomněl realitu jejich vztahu.

Jasný signál, že rozvod je to nejlepší řešení

Vztahy a sex

„Není to přesně to, co jsi vždycky chtěla? Stejně mě nenávidíš,” odvětil odevzdaně mezi dveřmi do ložnice.

„V tu chvíli mi došlo, že je to vlastně skvělá příležitost k tomu, co jsem už dlouho chtěla udělat, ale nevěděla jsem jak - rozvést se,” nastínila žena situaci, která vše rozhodla. Po chvíli zklidnění nakonec byla schopna manželovi v klidu říct, že to opravdu chce, už dlouho.

Proč je důležité minulé vztahy správně uzavřít

Vztahy a sex

„Je to několik let od rozvodu a já jsem naprosto šťastná a spokojená. Můžu si dělat co chci, podle svého. Začala jsem znovu psát, dodělala jsem si titul. Navíc, už neexistují žádné výmluvy, proč se vyhýbat sexu. Když se podívám zpět, ničeho nelituji. Vlastně jsem vděčná, že si manžel během našeho manželství našel milenku. Nakonec mi to pomohlo dostat se tam, kde jsem skutečně chtěla být,” popsala na závěr.

Reklama

Výběr článků

Načítám