Hlavní obsah

Když partner nemá chuť na milování

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V každém vztahu občas přijde chvíle, kdy je jeden z partnerů sexuálně aktivnější. Pokud se právě v takovém období nacházíte, nevěšte hlavu. Rozhodně nejde o problém, který nemá řešení nebo vede k velkému vztahovému problému. Důležité je pouze to, abyste na partnera netlačila a respektovala následujících šest rad, které sestavili odborníci na vztahy.

Foto: Profimedia.cz

Ani muži nemají náladu na sex čtyřiadvacet hodin denně.

Článek

Zažila jste v poslední době situaci, kdy jste celý den myslela na to, až partnerovi skočíte do náruče a užijete si vášnivou noc? Namísto toho jste se ale dočkala netečného výrazu a večerního programu složeného ze sledování fotbalu a popíjení piva?

V první řadě je důležité říci, že v každém dlouhodobém vztahu se čas od času stane, že jeden z partnerů nemá chuť na sex. Podle sexuoložky Jess O'Reillyové jde o naprosto normální situaci, ve které byste se neměla zbytečně pitvat.

„Rozhodně na partnera netlačte. Myslete na to, že partner není povinen, aby za každých okolností naplňoval vaše sexuální potřeby,“ vysvětluje sexuoložka pro Bustle.

Pokud ale na sex nechcete rezignovat, můžete následovat níže uvedených šest tipů.

1. Neberte si to osobně

Většina žen se domnívá, že muži mají náladu na sex čtyřiadvacet hodin denně. I proto jsou následně překvapeny, když partner jejich lechtivou nabídku odmítne. Pokud je vám tato situace povědomá, rozhodně nepropadejte panice. Sexuoložka Jess O'Reillyová tvrdí, že odmítnutí je součástí života.

Se svým mužem neměla sex 15 let, nikdy ho již spolu ani neprožijí

Vztahy a sex

„Neberte si osobně, že vás partner odmítl. A stejně tak se vyvarujte toho, abyste na partnera byla naštvaná nebo nepříjemná,“ říká O'Reillyová.

Samozřejmě, důležitou roli v tomto ohledu hraje také fakt, zda jde o výjimečnou situaci, nebo slýcháte „ne“ na pravidelné bázi. Druhý případ napovídá, že ve vztahu není něco v pořádku, a přímo volá po otevřeném rozhovoru s vaším partnerem.

2. Buďte laskavá

Důvodů, proč partner nemá náladu na sex, může být milion. Možná měl špatný den v práci, zažil nepříjemný rozhovor se svou matkou nebo jeho oblíbený tým prohrál zápas. Sama tušíte, že zmíněné události nemají s vámi nic společného, a proto je důležité, abyste na partnerovo odmítnutí reagovala laskavě a vyhnula se podrážděnému tónu. Psychoterapeutka Christina Steinorth-Powellová radí, abyste například řekla:

„To je naprosto v pořádku. Jen mi dej vědět, až budeš sex zase chtít.“ Takové věty snižují tlak na partnera a vedou k tomu, že absence sexu nenaruší váš vztah.

Jak vypadá kvalitní sex v dlouhodobém vztahu

Vztahy a sex

3. Masturbujte

Pokud partner odmítá sex, nabízí se alternativa v podobně masturbace. „Nestyďte se o sebe pečovat. Použijte erotické hračky, ruce, porno, fantazii nebo jiné nástroje, které máte k dispozici,“ radí Jess O'Reillyová.

I když je masturbace u mnoha partnerů stále jedno velké tabu, podle sexuoložky O'Reillyové může sólo sex zlepšit i váš partnerský vztah. A pokud nechcete partnera naprosto vyšachovat ze hry, pozvěte ho, aby vám při masturbaci dělal společnost. Třeba vás překvapí, jak rychle změní názor a k erotickým hrátkám se připojí.

4. Víte, po čem partner touží?

I v tomto ohledu platí, že se z nastalé situace můžete ponaučit. Sexuoložka Jess O'Reillyová radí, abyste situaci, kdy partner odmítne sex, vnímala komplexně. Možná si uvědomíte, že partner touží po sexu během určité denní doby, nebo to, že partnerovu chuť na sex zvýšíte tím, když mu během dne pošlete lechtivou zprávu.

Každý člověk je jiný, a tak se vyplatí, když budete sledovat, za jakých okolností je partner připraven na sex, a kdy ho naopak zásadně odmítá.

Jak vylepšit svou techniku při orálním milování

Vztahy a sex

5. Dopřejte mu prostor

To, že partner v jednu chvíli nemá náladu na sex, neznamená, že za třicet minut se situace nezmění. Proto hned neházejte flintu do žita a raději svému partnerovi dopřejte čas.

„Mnoho lidí zjišťuje, že spontánní sex není pro ně. A tak nejprve potřebují zažít vzrušení, a teprve posléze pocítí touhu,“ říká O'Reillyová a dodává, že partnera můžete vzrušit nejen polibky a doteky, ale také masáží nebo společným sledováním porna.

„Nebojte se v tomto ohledu experimentovat a zjišťujte, co vašeho partnera dostává do varu,“ radí sexuoložka.

6. Intimita není jenom o sexu

A to nejdůležitější na závěr! Mnoho lidí zapomíná, že intimní chvíle nejsou jenom o pohlavním styku. Láskyplná masáž, společná koupel, mazlení nebo orální sex – to všechno jsou věci, které si s partnerem můžete dopřát kdykoliv, kdy vyloženě netouží po sexu. Možná vás samotné překvapí, že tyto způsoby hravě nahradí sexuální styk.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám