Hlavní obsah

Proč se nebát společné masturbace s partnerem

Novinky, Eliška Fischerová

Masturbace je v partnerské konverzaci stále tabu. Partneři lžou o sledování porna, partnerky naopak dělají, že slovo masturbace nikdy neslyšely. Není to ale škoda? Obzvláště společná masturbace může do vztahu přinést nový náboj.

Foto: Profimedia.cz

Masturbace je v partnerské konverzaci stále tabu.

Článek

Na prstech jedné ruky bychom spočítali páry, které o masturbaci otevřeně hovoří. Zbytek partnerů naopak na sebeuspokojování hledí skrze prsty a dělá, že se jich masturbace vůbec netýká. Možná je ale na čase změnit k masturbaci přístup a zahrnout ji do svého sexuálního života.

„Masturbace je cestou k prozkoumání tělesných smyslů, pocitů a vztahu k partnerovi,“ říká sexuální terapeutka Veronica N. Chin Hing-Michaluková a dodává, že společná masturbace je také ideální pro všechny páry, které prožívají vztah na dálku. Stačí vytočit svého partnera na telefonu a pomalu se oddávat sebeuspokojování.

Jaký vliv má na naše tělo objímání, masturbace a sex

Vztahy a sex

Pokud váš partner udělá, byť na druhém konci světa, totéž, můžeme vás ujistit, že prožitek z masturbace bude silný a velmi intimní.

Než k vzájemné masturbaci dojde

Pokud vás myšlenka společné masturbace zaujala, rozhodně s ní seznamte i svého partnera. „Jako u každého nevšedního sexuálního zážitku doporučuji, abyste nejdříve začali rozhovorem,“ radí Chin Hing-Michaluková.

Upřímně si popovídejte o tom, co pro vás tento nový zážitek může znamenat. „Například páry, které spolu nežijí pod jednou střechou, mohou na společnou masturbaci nahlížet jako na způsob, jak si vybudovat emoční intimitu. Naopak pro páry v dlouhodobém vztahu může jít o způsob, jak narušit rutinu,“ vysvětluje sexuální terapeutka pro Woman’s Health.

Pět tipů na to, jak si užít ještě lepší sólo sex

Vztahy a sex

Samozřejmě je důležité myslet také na to, že vás partner uvidí ve zcela nové rovině. I když neexistuje správný nebo špatný způsob, jak se dotknout sama sebe, masturbace před partnerem je zranitelná věc.

Pokud tedy nejste extrovertní typ, může se stát, že vás společná masturbace zpočátku vyleká, případně pocítíte stud či trapnost.

Vhodně zvolené prostředí

Možná by vás ani nenapadlo, že v případě tohoto erotického zážitku hraje důležitou roli prostředí. Podle sexuoložky Avy Cadellové byste měli ve svém domově vytvořit atmosféru, která hraje všemi smysly.

Přítmí, svíčky s vůní vanilky, seznam sexy skladeb či rafinované spodní prádlo – to je jenom základní výčet věcí, které vás i vašeho partnera příjemně naladí.

Je normální, že váš partner masturbuje

Vztahy a sex

„Ujistěte se, že jste na pohodlném a bezpečném místě, kde se můžete oba dokonale uvolnit. Než se svléknete, podívejte se partnerovi dlouze do očí. Pohledem se propojíte a začnete vnímat pouze přítomný okamžik,“ říká Cadellová.

Určitě se vyplatí, když následně budete pokračovat pomalu, ve svém tempu. Nic nebrání tomu, abyste se nejprve líbali, mazlili a teprve následně se oddali masturbaci.

Zároveň můžete neustále experimentovat s pozicemi, tak aby na vás partner nahlédl z různých úhlů. S tím souhlasí také Cadellová, která říká, že klíčem k dokonalé společné masturbaci je objevení pozice, ze které máte dobrý výhled na partnera a partner na vás.

Experimentujte se sexuálními hračkami

Vnímáte společnou masturbaci jako součást sexuálního života? Pak můžete zintenzivnit prožitek tím, že použijte sexuální hračky.

„Sáhnutí po sexuálních pomůckách prohlubuje intimní potěšení ze společné masturbace,“ tvrdí Chin Hing-Michaluková a dodává, že i při společné masturbaci hrozí určité riziko přenosu pohlavních chorob.

Obzvláště pokud byste si s partnerem některé hračky navzájem půjčovali. „Raději se sdílení sexuálních pomůcek vyhněte, případně na ně navlékněte kondom,“ dodává.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám