Hlavní obsah

Jak vypadá kvalitní sex v dlouhodobém vztahu

Novinky, Eliška Fischerová

Na první pohled by se mohlo zdát, že milování v dlouhodobém vztahu je pouhou rutinou, která vás nemůže jakkoliv překvapit. Pravdou ale zůstává, že si i v trvalém vztahu můžete vychutnávat kvalitní sex plný vášně a vzrušení. Jak ale na to?

Foto: Profimedia.cz

I v trvalém vztahu si můžete vychutnávat kvalitní sex plný vášně a vzrušení.

Článek

Na začátku vašeho vztahu jste po sexu lačnila každou noc, po několika měsících se frekvence sexuálních zážitků snížila o polovinu a v současné době jste ráda, když čas od času k milování vůbec dojde.

Ano, zažehnout v dlouhodobém vztahu novou jiskru a vášeň vyžaduje tvrdou práci a nasazení. Přesto se najdou páry, které se rozhodly, že na svůj sexuální život nerezignují. Díky tomu si i v dlouhodobém vztahu užívají kvalitní sex, který by jim mohly závidět i čerstvě zamilované dvojice.

Orgasmická propast mezi partnery

Vztahy a sex

I když je podoba dobrého sexu velmi subjektivní, existují určité ukazatele, které naznačují, zda si i vaše milování vyslouží nálepku „kvalitní“.

1. Necítíte žádný tlak

Ruku na srdce, na začátku každého vztahu cítíme určitou nervozitu, přičemž v oblasti sexu to platí dvojnásob. Bojíme se, zda partnera nezklameme. Máme strach z toho, že se budou lišit naše pohledy na milování. Jakmile ale tento tlak setřesete ze svých beder, rázem se sex stane aktivitou, kterou si můžete užívat plnými doušky.

„Dobrý sex je ten, kdy se oba cítíte svobodě a příjemně. Jakmile ale jeden z vás pocítí tlak ohledně výkonu, můžete na skvělý sex zapomenout,“ říká expertka na vztahy April Masiniová.

2. Nestydíte se

Možná jste na začátku vztahu skrývala před partnerem každou strii nebo jste raději před milováním zhasínala všechna světla v ložnici. Pravdou ale zůstává, že kvalitního sexu můžete docílit pouze v momentě, kdy zapomenete na stud a přijmete své tělo takové, jaké doopravdy je. Klidně i s kilogramy navíc, striemi či celulitidou.

„Cítit nejistotu ohledně svého těla je extrémně běžné. Pokud ale dokážete negativní myšlenky přeformulovat, pak to bude užitečné nejen pro váš sexuální život, ale také pro celkové duševní zdraví,“ tvrdí Masiniová pro Bustle.

Čeho se ženy během milování bojí nejvíce

Vztahy a sex

3. Svatý klid

Na občasných rychlovkách není nic špatného, avšak rozhodně by ve vašem sexuálním životě neměly převažovat.

„Mít kvalitní sex znamená, že na vaše dveře neklepají děti nebo váš spolubydlící není ve vedlejší místnosti. Také myslete na to, že byste během sexu měli mít ztlumené mobilní telefony a další elektronická zařízení, která mohou váš sex přerušit,“ míní expertka na vztahy.

Nepodceňujte proto prostředí, ve kterém se s partnerem milujete. Doopravdy totiž záleží na tom, abyste na milování měli klid.

4. Nebojíte se hovořit o svých touhách

Bohužel, stále mnoho lidí před partnerem tají své sexuální tužby a přání. „Pokud ale chcete vyzkoušet v posteli něco nového, pak je důležité, abyste své přání mohla bez ostychu vyslovit,“ říká April Masiniová a dodává, že nemá smysl před partnerem sexuální tužby zatajovat.

V případě, že jste partnerovi o svých sexuálních fantaziích řekla a dočkala jste se posměšku či pohrdání, pak zvažte, zda vedle sebe máte správného člověka.

Top 10 mužských sexuálních fantazií

Vztahy a sex

5. Zkoušíte nové věci

S předchozím bodem úzce souvisí i chuť experimentovat. Samozřejmě, na klasické misionářské poloze není nic špatného, přesto platí, že občas byste svůj sexuální život měli okořenit něčím netradičním a speciálním. „Jakmile partneři prolomí naučený vzorec nudného sexu, ihned dosáhnou kvalitního milování,“ tvrdí expertka na vztahy.

Dobrou zprávou je, že v tomto ohledu nemusíte jít do extrémů. Bohatě postačí, když do své ložnice přizvete sexuální hračky nebo vyzkoušíte nové polohy na netradičních místech.

6. Víte, že nejde o fyzickou kondici

Když se řekne dobrý sex, většina lidí si představí dlouhé milování, během kterého se střídá jedna pozice za druhou. Tajemství kvalitního sexu ale spočívá v naprostém opaku. V procítění, duševní pohodě, a především v pozitivních emocích, které se sexem přicházejí.

Netlačte tedy na pilu a nesnažte se partnera překvapit v krkolomných pozicích. Naopak si sex užívejte plnými doušky.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se poprsí mění během milování

Není žádným tajemstvím, že na sexuální akt naše tělo reaguje hned několika způsoby. Zrychluje se srdeční frekvence, mění se podoba genitálií a zároveň dochází...

Výběr článků

Načítám