Hlavní obsah

Jak podle typu polibku poznat, co k vám muž cítí

Novinky, bok

Co se týče lásky, dá se vyjádřit mnoha slovy, ale ještě lépe činy. Co k vám muž cítí, na něj kromě slovního vyznání mohou prozradit i polibky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Líbání totiž vytváří hluboké duševní spojení jako máloco jiného. Muže líbání doslova rozpaluje a dělá s jejich těly hotové divy. Navíc v mozku způsobuje chemickou reakci, včetně přívalu hormonu oxytocinu, který je nazýván též hormon lásky.

Neochuzujte se o polibky, posilují vztah i vaše zdraví

Vztahy a sex

Právě oxytocin je podle studie prováděné v roce 2013 zvláště důležitý, protože pomáhá vytvářet vzájemné pouto a zůstat tak monogamní.

Co se týče líbání, mají muži různé preference, stejně jako ženy. Zatímco někteří si více užívají vášnivé a divoké polibky, jiní mají raději ty pomalejší a smyslné. Aby se do vás muž zamiloval třeba právě díky polibku, je třeba se naučit, co má rád, poukazuje na svém blogu psychoterapeut Toby Ingham.

A když k tomu budete znát i význam různých typů polibků, které vám může poskytovat on, budete mít i více informací, co k vám skutečně cítí.

Polibek na rty

Dává najevo, že si vaší lásky opravdu cení. Rychlý, „suchý” polibek, často se zavřenými rty, bývá v milujícím vztahu častým způsobem, jak se muž vítá nebo loučí.

Pokud vás tak líbá i doma, kde vás nikdo nevidí, dává tím najevo, že jste se stala cennou součástí jeho života. Na veřejnosti tím pak dává najevo, že to s vaším vztahem a tím, kam směřuje, myslí vážně.

Sedm tipů na slastnou předehru, která trumfne i samotné milování

Vztahy a sex

Francouzský polibek

Pokud muž praktikuje tzv. francouzský polibek, tedy s použitím jazyka, dává tím jasně najevo, že je vámi zcela poblázněný.

Tento typ polibku bývá často spojován s teenagerským obdobím, kdy bylo dlouhé líbání na denním pořádku.

Polibek na temeno hlavy

Značí, že se o vás chce postarat. Je ochranářský, často si nemůže pomoci a dělá to instinktivně, protože chce dát najevo, že s vámi rád sdílí prostor a jste pro něj důležitá.

Polibek na ruku

Jde o určitý druh flirtování. Pokud vám muž políbí ruku, můžete si být jistá hned několika věcmi. Zaprvé je velmi sebevědomý, zadruhé tak trochu showman.

Políbit ženě ruku, zvlášť v dnešní době, chce totiž dost odvahy, pokud samozřejmě nejste třeba u královského dvora. Takový polibek je jednoduše o tom se předvést. A pokud má o vás zájem, můžete se dočkat dalšího podobného dvoření.

Dotyk je velmi důležitý, je to forma kontaktu a komunikace

Zdraví

Polibek na vnitřní stranu zápěstí

Polibek na tomto místě je obecně považován za velmi sexy akt. Pokud z vás po něm ihned nestrhne veškeré oblečení, nejspíš mu v tom bude bránit jedině fakt, že jste třeba zrovna na veřejnosti. Dává tím jasně najevo, že ví, jak funguje ženské tělo a co je sexy.

Polibek na krk

Polibky umístěné na krk značí velké romantické city a často i romantickou předehru. Dává tím jednoduše najevo, že vás chce, pokud možno hned a beze slov.

Foto: Profimedia.cz

Polibky umístěné na krk značí velké romantické city a často i romantickou předehru.

Polibek na tvář

Podle odborníků je uvedený polibek jasným opakem francouzského polibku. Tedy mnohdy neznačí žádné vážnější city. Pokud očekáváte vášnivou pusu, a místo toho dostanete polibek na tvář, je to mnohdy horší, než kdyby vám místo toho podal ruku. Ctí vás, ale nejspíš s vámi nikdy nebude chtít mít vážný vztah.

Polibek na čelo

Značí, že miluje víc než jen vaše tělo. Dává tím najevo, že je tu pro vás a chce vás opatrovat.

Polibek na břicho

Ne každá žena se nechá od muže líbat na břicho, a ne každý muž to dělá. Pokud ano, dává tím jasně najevo, že je s vámi spokojený s takovou, jaká jste, a pokud mu to dovolíte, značí to o vás to stejné. Někdy podobný polibek může dle určitých spekulací značit, že s vámi chce mít dítě.

Polibek na prsa

Líbání na takto intimním místě dává najevo touhu po sexu. Stejně tak značí, že je muž zkušený i pozorný. Chce, abyste si nejen tyto polibky vychutnávala stejně jako on.

Polibek na rameno

Když vás políbí na rameno, dává vám tím podvědomě najevo, že vám odevzdává své srdce, tělo i duši, a je rád, že vás má jako svou oporu. Jasně tím říká, že si vás váží. Chce, abyste se cítila milovaná a ukazuje, jak silné emocionální pouto k vám chová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám