Hlavní obsah

Čtyři důvody, proč byste neměla předstírat orgasmus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná chcete udělat radost partnerovi, možná vám „drobná“ lež přijde neškodná. Pravdou ale zůstává, že byste před partnerem neměla hrát divadlo o dosažení orgasmu. Nejenže za podobnou etudu nedostanete Oscara, ale navíc si můžete zadělat na nepříjemný problém ve vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Až 50 % žen a 25 % mužů předstírá během milování orgasmus

Článek

Čísla nelžou. Podle studie zveřejněné v Journal of Sex Research až 50 % žen a 25 % mužů předstírá během milování orgasmus. Výzkumníci z Temple University se proto zaměřili na nejčastější důvody, které k hraní orgasmu vedou. Z jejich závěrů vyplývá, že ženy chtějí předstíráním orgasmů nejen uspokojit partnerovo ego, ale také si tímto falešným aktem zvyšují sebevědomí, případně je „nevinná“ lež vzrušuje.

Ať tak či onak, pro tyto herecké scénky není v dlouhodobých vztazích prostor. Zkuste si tedy sáhnout do svědomí a zavzpomínejte, kdy naposledy jste partnerovi lhala o dosažení orgasmu. Pokud se vám vybaví včerejší nebo předvčerejší noc, pak je nejvyšší čas, abyste s hraním orgasmů přestala. A jaké jsou důvody?

1. Nedokážete dosáhnout skutečného orgasmu

Čím častěji předstíráte orgasmus, tím hůře ho ve skutečnosti dosáhnete. Následně se může stát, že z bludného kruhu předstírání orgasmu už nikdy nedokážete vystoupit.

„Fingování orgasmů totiž vede k odpojení od tělesných pocitů a vnímání sexuální rozkoše. A pokud k tomuto odpojení dochází na pravidelné bázi, pak pro vás může být obtížné orgasmu skutečně dosáhnout,“ varuje sexuální terapeutka Gracie Landesová.

Orgasmická propast mezi partnery

Vztahy a sex

„K dosažené orgasmu je zapotřebí, abyste zapomněla na okolní vjemy a dokázala si vychutnávat přítomný okamžik,“ dodává Landesová.

2. Odpojíte se od svého partnera

Mnoho lidí se domnívá, že orgasmus je čistě fyzický akt. Studie zveřejněná v roce 2014 v časopise Communication Monographs ale ukázala, že vyvrcholení posiluje emocionální pouto mezi partnery.

V praxi to znamená, že pokud dosáhnete orgasmu, cítíte se s partnerem propojena nejen na fyzické, ale také na duševní úrovni. Důvodem je skutečnost, že se během orgasmu uvolňuje oxytocin, tedy hormon lásky, který pozitivním způsobem ovlivňuje váš vztah.

Navíc platí, že partneři, kteří před sebou nepředstírají orgasmus, zažívají mnohem intenzivnější milování. To je dáno skutečností, že navzájem poslouchají své sexuální potřeby, a případně si dokážou říct, co se jim v posteli líbí a nelíbí.

3. Ztráta důvěry

Ruku na srdce, důvěra je základním kamenem vztahu. Pokud tedy chcete hrát s partnerem čistou hru, pak byste pravdomluvnost měla přenést také do postele. I když to není jednoduché, věřte, že partner vaši upřímnost ocení. „Možná to muži neřeknou nahlas, ale mnoho z nich pozná, že orgasmus pouze předstíráte,“ říká sexuální terapeutka pro Everyday Health.

To následně může vést ke ztrátě důvěry i podezření, že partnerovi nelžete jenom v sexuálních tématech. V tomto případě rozhodně platí, že s upřímností dojdete nejdále.

Každodenní návyky, které vás připravují o orgasmus

Vztahy a sex

4. Orgasmus není všechno

Ano, romantické filmy, porno i erotické knihy vám neustále předhazují, že orgasmus je gró sexu. Následně není divu, že se čas od času uchýlíte k drobné herecké epizodě. Možná je ale načase si přiznat, že milování není jenom o vyvrcholení.

Naopak, krásné a silné emoce můžete prožívat i bez orgasmu. Pokud se dokážete na tuto myšlenku naladit a nebudete mermomocí toužit jenom po vyvrcholení, pak orgasmus přijde sám. Bez předstírání.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak docílit společného vyvrcholení

Možná o něm sníte, možná jste ho párkrát zažila. Řeč je o vyvrcholení, kterého partneři dosáhnou ve stejný moment. I když by se mohlo zdát, že jde o poměrně...

Výběr článků

Načítám