Hlavní obsah

Co je dobré vědět, než se rozhodnete odhalit tajemství análních hrátek

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve společnosti se o něm nemluví, ženy ho před kamarádkami striktně odmítají a je obestřen všemožnými mýty. Přesto anální sex láká mnoho párů, které chtějí v posteli zažít něco nového a vzrušujícího. Aby se ale jednalo o hezkou vzpomínku, je zapotřebí se na to náležitě připravit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Komunikace je v intimním vztahu důležitá a před análním sexem to platí dvojnásob. Ještě než se vrhnete do nového dobrodružství, proberte s partnerem, zda po análním sexu oba toužíte. Jde totiž o velmi křehké sblížení, které se opírá o vzájemnou důvěru a lásku. Není tak dobré druhého do ničeho nutit.

Pokud už se na dané věci oba shodnete, pak nepodceňte následující kroky.

1. Hygiena na prvním místě

Zvýšená hygienická pozornost je nedílnou součástí každého análního sexu. Máte rovnou dvě možnosti, jak se po hygienické stránce na anální sex připravit.

Co se děje s ženským tělem při orgasmu

Vztahy a sex

Mnoho žen volí klasickou cestu, a to teplou koupel a mýdlo. Pečlivější si k ruce berou irigátor, což je domácí klystýr, při jehož použití předejdou možné nehodě. Použití klystýru se v žádném případě neobávejte, rozhodně nejde o krok, který by vás od análního sexu měl odradit.

2. Dlouhé předehře zdar!

U análního sexu hraje jednu z nejdůležitějších rolí lidská psychika. Pokud se necítíte dostatečně uvolněná, pak nemůžete čekat příjemný zážitek. Je tedy namístě, abyste předehře věnovali s partnerem více času, než je obvyklé.

Předehru můžete začít například společnou koupelí, následným mazlením či romantickou masáží. Důležité je, abyste se necítila v křeči či pod tlakem.

Ženská ejakulace - můžete ji zažít i vy?

Vztahy a sex

3. Dvě důležité pomůcky

Nikdy neprovozujte anální sex bez lubrikačního gelu a kondomu. Na rozdíl od vagíny nedochází v análním otvoru k samovolnému zvlhčení, a tak je použití lubrikačního gelu opravdová nutnost. V tomto případě neplatí, že méně je více. Naopak, čím více lubrikačního gelu použijete, tím lépe se partner do vás dostane.

Zároveň je důležité, abyste neopomenuli kondom. Ten je důležitý i pro páry, které se znají a kondom při klasickém sexu nepoužívají. S použitím kondomu snížíte riziko bakteriální infekce na minimum a zabráníte tak nepříjemným komplikacím.

Důvod, proč muži při sexu neradi používají kondom

Vztahy a sex

Během análního sexu panuje také vyšší riziko nákazy pohlavně přenosnými chorobami, mezi které například patří chlamydie, kapavka, hepatitida, herpes a HIV.

Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) je „anální sex nejrizikovějším sexuálním chováním pro přenos HIV“ ve srovnání s jinými formami sexu, jako je vaginální nebo orální sex.

4. Není kam spěchat

Představa análního sexu, který si hned napoprvé s partnerem dokonale užijete, je sice krásná, ale v mnoha případech nereálná. Nepropadejte panice v momentě, kdy se něco nepodaří, anální sex vás zabolí, nebo se vám vůbec líbit nebude.

Není nic špatného na tom, když ho odpískáte a dáte mu šanci třeba za pár měsíců nebo let. Opravdu jde o specifickou formu sexu, ke které se každý pár musí postupem času dopracovat.

Anketa

Máte osobní zkušenost s análním sexem?
Ano, užíváme si ho doma celkem často
30,3 %
Ano, a byl to ten nejkrásnější sex, co jsem kdy zažil/a
10,7 %
Ano, ale nelíbilo se mi to
8,3 %
Ano, ale protějšku se to nelíbilo
5,7 %
Ano, ale ne s aktuálním protějškem, ten se mu stále brání
7,7 %
Ano a přestože se to napoprvé nepovedlo, chci tomu dát ještě šanci
3,9 %
Ne, ani mě to neláká
17,1 %
Ne, ale chtěl/a bych ho jednou vyzkoušet
6,9 %
Ne, bohužel pro protějšek je to něco absolutně nepřijatelného
6,9 %
Zatím ne, ale plánujeme to s protějškem změnit
2,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10836 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám