Hlavní obsah

Sexuální pozice, při kterých se dobře spalují kalorie

Novinky, bok

Pravidelný a uspokojivý milostný život není prospěšný zdaleka jen pro fungování vztahu a pohodu partnerů. Lze při něm velmi dobře i spalovat kalorie. Podle odbornice na vztahy Tracey Coxové ale musí jít o sex plný vášně, při kterém se milenci pořádně zapotí. Podívejte se s námi na sexuální pozice, které jsou na spalování kalorií a posilování svalů nejúčinnější.

Foto: Profimedia.cz

I v osvědčené milostné pozici se spalují kalorie, nejde ale o nijak velká čísla. Při troše představivosti to ale může být jinak.

Článek

Vestoje 

Nejtěžším „cvičením” z hlediska sexu je jednoznačně pozice vestoje, a to pro oba účastníky.

Pokud bude žena navíc v pozici, kdy bude oběma nohama objímat mužovo tělo, bude navíc formovat a posilovat svá stehna. Muž pak v tom samém stavu posiluje nejen střed těla, ale také ruce, stehna a boky.

Poloha zezadu

Zdaleka ne každá žena si polohu zezadu, která je podle některých zosobněním jejího ponížení a mužské nadvlády, dokáže patřičně užít. Nicméně i při této poloze se velmi dobře spalují kalorie. Muži při ní navíc posilují spodní část hýždí, ženy naopak ruce, ramena a horní část zad.

Žena nahoře

Mezi další oblíbené pozice, při kterých se skvěle spalují kalorie, patří ta, kdy je žena nahoře. I v této pozici se u ženy posilují především stehna a také zpevňuje střed těla. Jak popisuje Coxová, pokud takto vydržíte „laškovat” alespoň půl hodiny, spálíte i 170 kalorií.

Misionářská poloha 

I při klasické misionářské poloze dochází ke spalování kalorií, i když v menším měřítku. Pravdou je, že při ní dělá více „práce” muž, tudíž jich automaticky spálí víc.

I ta se dá ale ozvláštnit, čímž náhle dojde ke spalování více kalorií. Například tím, že muž bude klečet, čímž bude muset žena přisunout boky blíže a trochu nahoru. Představivosti se ale meze nekladou, je tak na partnerech, jak si tuto pozici okoření, podle vlastních možností.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexuální tabu 21. století

Sex je v 21. století věcí, o které se obecně denně mluví v médiích i na sociálních sítích. Přesto vás možná překvapí, že některé známé věci týkající se...

Výběr článků

Načítám