Hlavní obsah

8 základních pravidel, díky kterým si do života přitáhnete lásku

Sníte o tom, že se rok 2022 ponese ve znamení nové lásky? Rozhodně se vyplatí, když svému přání půjdete naproti a budete lásku aktivně hledat. Podle odborníků dokonce existuje osm tipů, díky kterým zvýšíte šanci, že letos konečně potkáte pana Božského.

Foto: Profimedia.cz

Hledejte někoho, kdo rád bere i dává, kdo poslouchá vaše názory.

Článek

1. Mějte oči dokořán

Říká se, že člověk lásku najde až ve chvíli, kdy ji vůbec nehledá. Expertka na vztahy a profesorka sociologie Pepper Schwartzová ale zastává opačný názor. „Spíše jde o výmluvu, kterou lidé používají ve chvíli, kdy nechtějí vynaložit úsilí na hledání nového vztahu,“ míní.

Nejde snad o to, že byste měly zoufale hledat vztah a investovat energii do člověka, který jenom z poloviny splňuje vaše požadavky na ideálního partnera. Pouze je důležité, abyste v tomto ohledu byla otevřená a aktivní. Zbytek už doopravdy přijde sám.

2. Choďte na místa, kde potkáte lidi se stejnými zálibami

Už dávno odzvonilo dobám, kdy se člověk seznamoval především v baru. Pokud chcete zvýšit své šance, vyrazte do míst, kde se to hemží podobně nastavenými lidmi.

Baví vás umění? Ideální příležitost vyrazit do galerie. Zajímáte se o literaturu? Připojte se ke čtenářskému klubu ve vašem městě. Běháte? Najděte si skupinu běžců, se kterými můžete pravidelně vyběhnout. Existuje nespočet možností, a tak záleží pouze na vás, co si vyberete.

Pět fází, kterými prochází každý začínající vztah

Vztahy a sex

3. Odlepte oči od mobilní obrazovky

Pokud vám přijde, že po naší planetě nechodí zajímaví muži, pak je to možná způsobeno tím, že se dostatečně nerozhlížíte. Ať už sedíte sama v tramvaji, jste na obědě ve firemní kantýně nebo jdete po ulici, odlepte oči od svého mobilu a rozhlížejte se kolem sebe.

Možná vás překvapí, kolik zajímavých tváří rázem potkáte. Následně už stačí navázat oční kontakt, a to alespoň po dobu tří sekund, a usmát se od ucha k uchu. Zbytek už je věcí osudu.

4. Nehledejte romantiku, hledejte partnerství

Dennodenně sledujeme roztomilé páry na Instagramu, čteme si zamilovanou beletrii a sledujeme romantické seriály. Přesto je dobré, když zůstaneme nohama na zemi a na budoucího partnera nebudeme klást přehnané nároky.

„Hledejte někoho, kdo rád bere i dává, kdo poslouchá vaše názory a doopravdy ho zajímá, kým jste,“ vysvětluje na svém blogu psychoterapeutka Tina B. Tessinová.

5. Šťastní lidé jsou přitažlivější

Možná je největším problémem, který stojí za tím, že nemůžete najít lásku, vaše vnitřní nespokojenost. Podle Schwartzové je klíčové, abyste se i jako nezadaná žena cítila sebevědomě, šťastně a naplněně.

„Pokud oplýváte negativní energií, pak snižujete svou šanci, že si do svého života přitáhnete zajímavého muže,“ dodává expertka na vztahy. Zkuste tedy zapracovat na vnitřní spokojenosti, dělejte, co vás baví a obklopujte se lidmi, se kterými je vám dobře.

Sex s novým partnerem aneb Jak dlouho bychom měly s prvním milováním otálet

Vztahy a sex

6. Pozor na pomíjivou sexuální přitažlivost

Známe to všechny. Existují typy mužů, kteří nás sice na první dobrou okouzlí svým šarmem, avšak dlouhodobý vztah s nimi nefunguje. Takže ano, prvotní přitažlivost je potřebná, ale stejně tak je důležité, abychom se chemií nenechaly ošálit.

„Pokud zprvu necítíte láskyplné emoce, je to v pořádku. Chvíli trvá, než se zamilovanost rozvine,“ tvrdí rozvodová koučka Nicole Baras Feuerová.

7. Zapomeňte na někoho, koho nemůžete mít

Je jedno, jestli je daný muž zadaný, nebo vám dal najevo, že vaše city neopětuje. Ať tak či onak, vyplatí se, když nebudete plýtvat drahocennou energií a raději od něho dáte ruce pryč. „Pokud tak neuděláte, spadnete do černé díry, ze které už nebude cesty zpět,“ vysvětluje obrazně Schwartzová.

8. Pochopte, po kom toužíte

Zeptala jste se někdy sama sebe, jaké vlastnosti by měl mít váš partner? Přemýšlela jste o tom, co vám nevyhovovalo u předchozího vztahu? V žádném případě není od věci, když si uděláte představu o tom, koho vlastně hledáte. Následně pro vás bude mnohem jednodušší takového člověka rozpoznat mezi ostatními muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám