Hlavní obsah

Fleabagging aneb Když si hledáte stále stejný typ partnerů

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojem fleabagging pochází z televizní show, ve které hlavní postava Fleabag randila stále se stejným typem mužů. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby se ovšem nejednalo o muže, které spojoval negativní charakterový rys.

Foto: Profimedia.cz

Když si neustále vybíráte stejný typ partnerů...

Článek

Je to jako začarovaný kruh. Neustále randíte s muži, kteří si jsou podobní jako vejce vejci. Více než o fyzickou podobu jde o jejich povahu, o které sama víte, že se k té vaší absolutně nehodí. A tak sice setřesete jednoho nevěrníka, avšak záhy s dalším sukničkářem sedíte na kávě.

Nedokážete se ponaučit z minulých chyb a doufáte, že konečně objevíte partnera, který bude stát za to. Bohužel je dost pravděpodobné, že tohoto nového muže dříve nebo později načapáte in flagranti.

Nemusí se nutně jednat o nevěrné partnery. Model fleabaggingu jde použít na jakýkoliv negativní povahový rys, který se ve vašich vztazích neustále opakuje. Dobrou zprávou ale je, že fleabagging lze poměrně snadno odhalit a jednou provždy s ním zatočit. Jak na to?

Pět porozchodových fází, které vedou k následnému uzdravení

Vztahy a sex

1. Rozpoznejte problém

Možná jste si říkala, že jde o náhodu. Možná jste se příliš nezabývala tím, proč vám to s předchozími partnery nevyšlo. Pokud si ale uvědomíte, že se ve vašich vztazích objevuje stále stejný typ mužů, který vašemu životnímu stylu nevyhovuje, pak jste udělala první krok na cestě za lepšími zítřky. „Nemůžete napravit něco, o čem nevíte, že se děje,“ říká expertka na vztahy Susan Trombettiová.

V první řadě se zkuste zpětně ohlédnout za minulými vztahy, zaměřte se na expartnery a zamyslete se nad tím, zda mají něco společného.

2. Víc hlav víc ví

Občas není od věci, když se na názor zeptáte blízkého člověka. Třeba zjistíte, že vaše okolí už delší dobu pozoruje, že si hledáte stále stejný typ mužů. Nebo vám naopak řekne, že vaši předchozí partneři byli diametrálně odlišní. Každý názor se počítá, a tak je dobré si o něj říci.

Pokud máte pocit, že potřebujete odbornou radu, nebojte se vyhledat vztahového terapeuta nebo psychologa. Jejich přidanou hodnotou je fakt, že v mnoha případech dokážou odhalit i příčinu toho, proč vás přitahují daní muži.

Co ovlivňuje naše sklony k promiskuitě

Vztahy a sex

3. Zapracujte na sebevědomí

Všichni víme, že sebevědomí nelze získat lusknutím prstu. Přesto v otázce fleabaggingu hraje důležitou roli, a tak není na škodu, když ho alespoň trochu posílíte.

„Zvýšená sebeúcta totiž vede k výrazně lepšímu výběru mužů a ovlivňuje i následnou kvalitu vztahu,“ říká klinická psycholožka Carla Marie Manlyová pro Hellogiggles.

Nevíte, kde ztracené sebevědomí najít? Podle odborníků byste měla více času věnovat sama sobě. Věnujte se koníčkům, které vás baví, nezapomínejte trávit čas se svými přáteli, a především udělejte všechno pro to, abyste se po psychické i fyzické stránce cítila dobře.

Dvanáct příznaků nevěry, které lidé nevědomě přehlížejí

Vztahy a sex

4. Přemýšlejte, co od partnera chcete

„Je důležité, abyste se zamyslela nad tím, co od partnera chcete a jaké vlastnosti by měl mít,“ říká expertka na vztahy Maria Sullivanová.

Chcete milujícího partnera? Toužíte po rodinném typu? Líbil by se vám někdo, kdo vám poskytne dostatek svobody? V ideálním případě si napište seznam požadovaných vlastností a následně tyto vlastnosti porovnejte s osobnostmi expartnerů.

Podle Marie Sullivanové je dost pravděpodobné, že mezi vysněnými vlastnostmi a vlastnostmi bývalých partnerů bude velký rozdíl.

Požadované vlastnosti mějte na očích a přehrajte si je v momentě, kdy budete na schůzce s novým mužem. Ze začátku to bude vyžadovat úsilí i pevnou vůli, po čase ale dokážete rozpoznat, zda potenciální partner má všechno, co od něj chcete.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám