Hlavní obsah

O těhotenství nevěděla. Porodila předčasně na palubě letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lavinia Moungaová z amerického Utahu vyrazila i s manželem na dovolenou do havajského Honolulu. Během letu se jí ale udělalo špatně a začala mít bolesti podobající se kontrakcím. Přítomní zdravotníci brzy konstatovali, že se opravdu jedná o začínající porod.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když mladá žena nasedala na palubu letadla dopravní společnosti Delta, jediné, s čím počítala, jsou možné turbulence. Ještě tentýž den ráno přitom na sociální síť Twitter napsala, že je čas na dovolenou. O to větší překvapení pro ni samotnou i její manžela bylo, když během letu začala rodit.

Během porodních bolestí ženy oslovil kapitán pasažéry, jestli se mezi nimi nenachází zdravotník. Naštěstí pro mladou ženu se přihlásilo hned několik zdravotních sester a lékařů.

Jedna ze sestřiček umístila na svůj Facebook fotografii z letu se slovy: „Pokud by někoho zajímalo, jak probíhá naše cesta na Havaj... takhle to začalo. V koupelně letounu, vznášejícího se nad oceánem, se ve 26. - 27. týdnu narodilo miminko. Tři hodiny před plánovaným přistáním. Oba si vedli skvěle. Bůh byl tam nahoře s námi.“

Celý příběh sdílela prostřednictvím TikToku také jiná z cestujících, Julia Hansenová, která seděla přímo vedle ohromeného otce novorozeněte.

„Pro ty, kteří se divili, proč žena létá ve druhém trimestru těhotenství, odpověď je jednoduchá. Ona ani její manžel vůbec netušili, že čekají miminko,“ uvedla pro Daily Mail.

Dvojčata si vzala dvojčata a otěhotněla ve stejný den. Teď je na světě první dítě

Koktejl

Šokovaná matka dala svému chlapečkovi jméno Raymond Kaimana Wade Kobe Lavaki Mounga. Oba byli po přistání převezeni do nemocnice v Honolulu, kde bude malý hrdina muset nějakou dobu pobýt, vzhledem k tomu, že se narodil předčasně.

Otec malého chlapce Ethan Magalei poděkoval všem zdravotníkům na palubě a dodal, že se bude snažit být tím nejlepším otcem.

Jai Cunningham, mluvčí havajského ministerstva dopravy, uvedl, že pilot a posádka postupovali podle protokolu a upozornili je na situaci před přistáním.

„Porody na palubě nejsou zcela běžné kvůli tomu, že většina rodiček odmítá ve vysokém stádiu těhotenství cestovat. Naše posádky jsou ale dobře vyškoleny na řadu lékařských scénářů. Každé letadlo je proto vybaveno lékařským vybavením a posádky mají během letu přístup k odbornému poradenství,” říká Cunningham pro Daily Mail.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám