Hlavní obsah

Žena porodila v letadle, po přistání se dočkala ovací

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potlesk v letadle je přežitkem z dob minulých, alespoň co se týče potlesku cestujících pilotovi poté, co udělal svou práci a dokázal s letadlem přistát. Tentokrát se však potlesku dočkala pasažérka, která i díky tomu, že byla na palubě náhodou přítomna gynekoložka a porodní chiruržka, v pořádku porodila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indka porodila v letadleVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Těhotná žena se vydala ve středu před osmou hodinou večerní na let z Nového Dillí do Bengalúru.

Většina společností nepovoluje kvůli rizikům let těhotným ženám od 34. týdne těhotenství, aerolinky IndiGo jsou ještě o dva týdny striktnější. Žena však dle prohlášení společnosti ještě ve 32. týdnu těhotenství nebyla, a nebyl proto důvod, aby letět nemohla.

Krátce po vzletu však žena začala předčasně rodit. Na palubě byla naštěstí gynekoložka a porodní chiruržka Shailaja Vallabhaniová, která okamžitě přispěchala na pomoc.

Lékařka Shailaja Vallabhaniová s novorozeným chlapcem

Jeden z cestujících nezapomněl vyzvednout i zásluhy personálu. „Úžasná týmová práce. Připravili v podstatě nemocnici během pár minut,“ napsal na Twitteru. Další připomněl, že personál v letadle není jen od toho, aby nosil šálky s pitím. „Jsou dobře trénováni, aby zvládli každou situaci, včetně porodu,“ připomněl.

Dítě narozené v letadle bude moct cestovat zdarma. Ale jen do jedné destinace

Cestování

Porod proběhl hladce a za chvíli se letadlem rozléhal křik novorozeného chlapce. Po přistání se matce, dítěti i personálu dostalo bouřlivého potlesku od posádky i zaměstnanců letiště.

Při porodu v dopravních prostředcích bývá zvykem, že novorozenec dostane dar v podobě cestování zdarma. Aerolinky IndiGo se v tomto směru dosud nevyjádřily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám