Hlavní obsah

Návrhář Michael Kors oslavil jubileum přehlídkou na Times Square

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrhář Michael Kors slaví 40. výročí působení v módním byznysu. Kvůli protikoronavirovým opatřením se nemohla konat tradiční přehlídka, proto se rozhodl pro formu videoprezentace. V rámci krátkého filmu se prošly nejslavnější tváře modelingové scény v nové kolekci podzim/zima po známém newyorském náměstí Times Square.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Michael Kors vzdal hold BroadwayiVideo: Michael Kors, Reuters

 
Článek

Michael David Kors je celosvětově uznávaný módní návrhář, jehož modely a zejména pak kabelky si zamilovaly i české ženy.

Kors se nejprve dostal do povědomí milovníků módy, když mezi lety 1997 až 2003 navrhoval pro francouzskou luxusní značku Celine. Paralelně s vedením designerské dámské sekce pracoval i na vlastní značce Kors Michael Kors. Po odchodu z Celine se rozhodl tvořit už jen pod vlastním jménem.

Nejprve představil pánskou kolekci, až následně se vrhl i do dámského odvětví. Jeho modely si zamilovala i bývalá první dáma Spojených států amerických Michelle Obamová, často je oblékají i modelky a další slavné osobnosti. Největší úspěch ale zaznamenala jeho sekce doplňků.

Kors totiž patří mezi popularizátory luxusní módy. Jeho filozofie je zprostředkovat luxusní zboží za dostupnou cenu všem, což je názor, který není v módní branži příliš populární.

Pandemie smazala hranice mezi módou na doma a na ven

Styl

Jeho nejnovější kolekce pro období podzim/zima 2021-2022 je plná nápadných kousků, které jako by oslavovaly jeho čtyřicetiletou kariéru v módním prostředí.

Na přehlídce, která se uskutečnila na začátku dubna v kulisách newyorského Times Square, vzdal hold divadelní ulici Broadway. Nechyběly proto luxusní flitrované šaty, elegantní sáčka i kostýmy.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Michael Kors. Zleva modelka Irina Shayková a Bella Hadidová ve dvou modelech.

Převládaly monochromatické looky, obvykle se jednalo o šaty doplněné kabátkem či oversized sakem. Barevné paletě pak vládly neutrální tmavé tóny, se kterými kontrastovala ostře červená.

„Minulý rok znamenal pro módní průmysl útlum, ale jsem za to rád, protože jsem měl alespoň možnost přemýšlet nad svojí kariérou a tím, kolik jsem toho již prožil. Podzim už vidím optimisticky a doufám, že až se moje kolekce dostane v září, říjnu a listopadu do obchodů, budou již otevřená divadla a jiné kulturní instituce a my zase dostaneme chuť se hezky obléknout,“ říká Michael Kors pro agenturu Reuters.

Na přehlídce se objevily i nejznámější tváře modelingové scény v čele s Naomi Campbellovou, Bellou Hadidovou, Irinou Shaykovou či Ashley Grahamovou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám