Hlavní obsah

Letní vlasové trendy se nesou v duchu smyslnosti, přirozenosti i nespoutané jednoduchosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již několik sezon vlasovým trendům vévodí především přirozenost, jednoduchost. Světově uznávaní stylisté a kreativci přesto neustále přinášejí nové invence, skládající se z miniaturních detailů, které každému účesu dodají na neotřelosti a smyslnosti.

Foto: Franck Provost

Vlasové trendy v duchu bez námahy, s lehkostí a přirozeností...

Článek

Střihům vládne jednoduchost, ale přitom preciznost. Kadeřníci se shodují, že kromě slušivého účesu je velmi důležité, aby žádná žena nemusela trávit hodiny před zrcadlem, vlasy si zvládla upravit sama a i s lehčím rozcuchem vypadala atraktivně, což je zejména v letních měsících velmi důležité.

Mikádo se drží na špici trendů již několik sezon. Od přísně střiženého se ale posunulo do rozevlátých, jemných vln, které zjemní a omladí obličej.

„Správně střižené mikádo by mělo i při odrůstání délek do sebe ‚zapadat‘. S dobrým střihem bude držet i po několik týdnů tvar a výsledek bude perfektní,” upozorňuje Martina Malinová z pražského studia Hair by Martina.

Foto: Hair by Martina

Mikádo se drží na špici trendů již několik sezon.

Přestože jsou stále trendy střední délky vlasů rovně zastřižené, velmi módní jsou i krátké vlasy. „I chlapecký chaotický styl totiž může vypadat neuvěřitelně žensky,” upozorňují vlasoví stylisté ze salonu Franck Provost.

Foto: Franck Provost

Technika hnědý kašmír byla vytvořena pro tmavě hnědé vlasy, které oživí jemnými záblesky.

Dlouhé vlasy se letos sestříhávají ve stranách. Je to vlastně taková inspirace ikonickými účesy, které nosila například i Jennifer Anistonová a všichni si je dobře pamatujeme.

Určitě se nebojte pěšinku sčesat na stranu – důležité je, aby účes působil vzdušně a přirozeně.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Anistonová

„Jak ofinu, tak i patku hravě upravíte i žehličkou na vlasy – dávejte si ale pozor na směr točení vln, vždy by měly jít od čela, tím se obličej hezky otevře,“ doporučuje vlasová stylistka Martina.

Barevnosti vlasů se meze nekladou, nicméně hitem zůstává technika balayage (balejáž), která vlasy prosvětlí a dokáže utvořit dokonalý kontrast mezi jednotlivými partiemi.

Foto: Franck Provost

Balayage 2 Ors (2 zlata) Polární blond je hrou prolínání bílého a žlutého zlata se zářivě lesklým studeným výsledkem.

Například technika salonu Franck Provost balayage 2 Ors (2 druhy zlata) rozzáří blond a světle hnědé vlasy hrou jemných odlesků s rozdílem dvou tónů, které se prolínají ve vlasech jako závoje.

Další technikou je Brun Cashmere neboli „hnědý kašmír“, který byl vytvořen pro tmavě hnědé vlasy, které oživí jemnými světlejšími odlesky.

Technika Ambre Vénitien „benátská ambra“ rozjasní tmavší blond, kaštanové nebo rusé vlasy. Dodá vlasům hloubku postupným vystínováním od tmavších kořínků až po světlejší konce.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám