Hlavní obsah

Elegantní béžové kotníčkové boty do suché zimy

Dlouhodobá předpověď věstí slunečné počasí a teploty lehce nad nulou. To je ideální čas na to vytáhnout nadčasové béžové kotníčkové boty a kozačky, které skvěle doplní každý elegantní look. Jaké si vybrat a s čím je kombinovat?

Foto: archiv firmy

Kožené kozačky, & Other Stories, orientační cena 4600 Kč

Článek

Lednovým plískanicím odzvonilo a jaro je už pomalu, ale jistě cítit ve vzduchu. Využijte suchého zimního počasí a pořiďte si stylové a zároveň nadčasové kotníčkové boty v béžových barvách, které nosí módní influencerky po celém světě.

Jaké si vybrat?

Pokud máte možnost, porozhlédněte se zejména po kožených modelech, které se nošením přizpůsobí vaší noze a stanou se tak o poznání pohodlnějšími. Vybírat můžete mezi plochými kotníčkovými botami, nebo těmi na podpatku.

Zaměřeno na: Trendy kabelky roku 2021

Styl

Vsadit můžete na klasické jehly, které vypadají skvěle, když si je obujete k midi sukni, ale i například s cigaretovými džínami a dlouhým béžovým kabátem.

V případě, že se nechcete vzdát pohodlí, ale přesto chcete svoji siluetu opticky zeštíhlit a prodloužit, vybírejte mezi modely na nižším blokovém podpatku, které jsou stabilnější.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Answear, 1999 Kč. Vagabond, 3120 Kč. Zign (prodává Zalando), 2400 Kč. Asra (prodává Zalando), 2160 Kč. Anna Field (prodává Zalando), 1920 Kč. Zign (prodává Zalando), 2160 Kč.

Kotníčkové boty jsou navíc skvělou variantou pro ženy, které trápí silnější lýtka a málokteré kozačky jim příjemně sedí.

Vybírat lze mezi variantami se zapínáním na zip, gumu nebo tzv. „socks boots”, které se nazouvají podobně jako ponožka, podle kterých získaly boty své jméno. Variantou jsou také rovně střižené kozačky, které nemají tendenci kopírovat tvar lýtka, ale jsou širší a letos navíc opravdu trendy.

Béžové, tělové či krémové zimní boty pak kombinujte se světlými kousky oblečení. Vyhněte se celočernému looku a raději vsaďte například na světlé džíny, krémový svetr a velbloudí kabát.

Ostatně kombinací neutrálních odstínů a základních minimalistických kousků z šatníku dosáhnete nadčasového a elegantního stylu, který je například typický pro severské národy nebo třeba herečku Angelinu Jolie.

Nadčasová elegance pro ženy nad čtyřicet podle Angeliny Jolie

Styl
Foto: archiv firem

Kozačky dlouhé, H&M, 1499 Kč. Zleva nahoře: H&M, 1699 Kč. CCC, 899 Kč. Zleva dole, H&M, 1799 Kč. CCC, 899 Kč. Napravo kotníčková perka s jehlovým podpatkem, Bianc (prodává Zalando), 3040 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám