Hlavní obsah

Dior představil novou kolekci haute couture v magickém videu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní dům Dior se rozhodl tento rok upustit od klasické módní přehlídky a opět využil nestandardní spojení filmu a světa haute couture. Výsledkem je magická pohádka, která odráží to nejlepší z krejčovského řemesla na téma tarotových karet.

Dior představuje novou kolekci haute couture v magickém videuVideo: Novinky/AP

 
Článek

Největším vrcholem každoročního módního kalendáře je Týden módy s prestižním podtitulem haute couture. Letos probíhá kvůli stále trvající koronavirové pandemii převážně online a mnoho módních domů proto muselo přijít s plnohodnotnými alternativami.

Kreativní ředitelka Dioru Maria Grazia Chiuriová se rozhodla spojit s kameramanem a režisérem Matteem Garronem a vytvořila krátkometrážní film s názvem „Le Chateau du Tarot“.

Děj filmu je zasazen do pohádkového zámku, který je plný postav, které ztělesňují jednotlivé tarotové karty. Nechybí „velekněžka“ nebo „spravedlnost“. Hlavní hrdinka na tyto postavy naráží a musí jim čelit. Všechny postavy mají na sobě nejnovější kolekci značky Dior.

Inspirací byl Chiuriové italský malíř Bonifacio Bembo, který v polovině patnáctého století namaloval tarotové karty pro vévodkyni Blanku Marii Milánskou, které se staly jedním z jeho nejslavnějších děl.

„V dnešní době se svět točí kolem budoucnosti. Tarotové karty mohou nabídnout útěchu a pomoci nebát se toho, co přijde,“ řekla Chiuriová pro agenturu Reuters.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Zimní móda ve znamení barev

Zimní období bývá plné šedých smutných dnů s minimem slunečních paprsků. Rozzařte proto ulice měst alespoň pomocí barevného oblečení, které pozvedne náladu...

Zemřel návrhář Pierre Cardin

Ve věku 98 let zemřel francouzský módní návrhář Pierre Cardin, vizionářský stylista a průkopník prêt-à-porter, konfekčního odívání, jež módu zpřístupnilo širší...

Výběr článků

Načítám