Hlavní obsah

Zdraví i hendikepovaní hledají lásku. Pomáhá jim unikátní seznamka

Novinky, Kristýna Léblová, kk
Praha/Ostrava

Blíží se svátek zamilovaných a v takovém období se hodně lidí zamyslí nad svým milostným životem. V koronavirové době mnoho single lidí propadá úzkostem, protože nikdo nechce být sám, ale seznamování je nyní těžší než kdy dřív. Mezi takovými jsou i hendikepovaní, kteří mají kvůli postižení často problém seznámit se i bez vládních zákazů. To by jim teď mohla usnadnit seznamka, kterou provozuje hendikepovaný Michal Sněhota.

Blíží se Valentýn. Zdraví i hendikepovaní hledají lásku. Pomáhá jim unikátní seznamka Video: Novinky

 
Článek

Seznamování nepřidává ani nelehká doba koronaviru a hledání protějšku se tak stále více přesouvá do online světa. Za internetovou seznamkou nejen pro hendikepované stojí Michal Sněhota, který má od narození tělesné omezení – trpí dětskou mozkovou obrnou. On svou lásku už našel, je ženatý a rád by pomohl i jiným, kteří zatím takové štěstí zatím neměli.

K tomu by měla dopomoci seznamka TvojeLaska.cz. Ta funguje od roku 2017 a má za cíl najít dva ideální protějšky pomocí matematických algoritmů.

Foto: archiv manželů Sněhotových

Michal s Klárou se vzali po roce a půl vztahu.

S manželkou Klárou se Michal seznámil na studentské zábavě. Podle Kláry to prý nebyla láska na první pohled, ale zamilovala se do něj poměrně brzy.

Hledáte novou lásku? Zjistěte nejdřív, jak jste nastaveni a co sami chcete

Styl

„Na Michalovi mě asi nejvíc zaujalo to, že vždycky za sebe strašně bojoval a dokázal dát energii do toho, co chce a jít si zatím. Nechci tvrdit, že to byla úplně láska na první pohled, ale zamilovala jsem se rychle,” popisuje začátky jejich vztahu manželka Klára.

Asi po roce a půl vztahu požádal Michal Kláru o ruku a ta měla jasno, že chce být jeho ženou. V manželství jsou oba moc spokojeni.

Foto: archiv manželů Sněhotových

Michal trpí od dětství dětskou mozkovou obrnou.

Jako nejdůležitější zmiňuje potřebu zbavit se mýtu, že hendikepovaní si mají pro lásku najít jen lidi se stejným či podobným postižením. Sám je přitom důkazem, že to tak není, jeho manželka je zcela zdravá.

„Největší mýtus, který doposud v naší společnosti panuje, je ten, že člověk s hendikepem by si při seznamování měl hledat svůj protějšek s hendikepem. Neměl by vůbec pomýšlet na to oslovit slečnu či kluka takzvaně zdravého. Toto rozlišování mi v dnešní době přijde zcestné,“ popisuje nehezký mýtus Michal Sněhota.

Nový trend v randění aneb Víc želízek v ohni

Vztahy a sex

Seznamka tak slouží nejen lidem s postižením. Pro spojování lidí používá promyšlený matematický algoritmus.

„Jedná se o bezpečné online prostředí pro seznamování jak osob s hendikepem, tak osob bez něj. Na základě matematického (párovacího) algoritmu, vytvořeného kolegou matematikem Jakubem Mertlem, každý uživatel s plně vyplněným profilem vidí procentní shodu s jeho vysněným protějškem na seznamovacím portálu. Členství na seznamce je zdarma, jsme neziskovým projektem.

Pokud daný uživatel potřebuje, můžeme mu zajistit řadu dalších nadstandardních služeb, jako je psychologické poradenství, konzultaci se vztahovým koučem, setkání s vizážistkou, nafocení profesionálních fotografií.

Součástí unikátnosti TvojeLaska.cz je i takzvaná analýza seznamovacího a vztahového potenciálu lovereport, která pomáhá klientovi odhalit, proč se mu případně seznamování nedaří a jak to změnit,“ seznamuje s principy seznamky Sněhota.

Foto: archiv manželů Sněhotových

Manželé rádi cestují.

Na seznamce je aktuálně zaregistrováno 2730 lidí, avšak číslo se každým dnem mění podle mazání a přidávání nových účtů. Poměr hendikepovaných vůči zdravým je 60 ku 40. Svůj protějšek, nebo aspoň kamaráda, si zde našla už stovka párů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám