Hlavní obsah

Na kvalitu a funkčnost českých podprsenek dohlíží armáda testerek

Novinky, Kristýna Léblová, az, kk
Praha

Výběr spodního prádla představuje oříšek pro mnoho žen. Správně zvolená velikost podprsenky přitom nejen opticky zeštíhluje postavu, ale má i zdravotní benefity. Na to, aby byla kvalita podprsenek prvotřídní a aby pohodlně seděly i ženám s větším poprsím, dohlížejí testerky.

Na kvalitu a funkčnost českých podprsenek dohlíží armáda testerekVideo: Novinky

 
Článek

Každá žena je originál a potřebuje jak jiný střih, tak materiál. Aby výrobek, který má přijít na trh, vyhovoval co největšímu počtu žen, zajišťuje právě testování.

„Máme až 350 testerek, na kterých zkoušíme, a ty nám pomáhají zjistit kvalitu daného prádla nebo zda odpovídá jeho velikost,“ uvádí Žaneta Ilutanová, stylistka spodního prádla pro značku Triola.

Na ženy s větším poprsím se tak rozhodně nezapomíná – testování probíhá na všech velikostech, od B až po M. Jsou to právě ony, které při nesprávném výběru podprsenky mohou snadno začít trpět bolestmi zad.

Jak si vybrat podprsenku, která vám konečně sedne

Styl

„Já si vždycky myslela, že je potřeba, abych neměla na zádech ty varhánky. Nechtěla jsem proto úzký obvod. Přitom když úzký není, ztrácí podprsenka pevnost a prsa vypadávají,“ vypráví testerka podprsenek Libuše Dvořáková, kterou si česká značka vybrala pro testování svého prádla již před třemi roky.

„Teď už jsem si zvykla na to, že obvod musí být pevný,“ dodává. I přesto, že spadá do kategorie žen s velikostmi J až K, bolestmi zad netrpí. „Myslím si, že je to právě tím, že mám správnou podprsenku,“ říká.

Foto: Novinky

Správná podprsenka dokáže nejen zbavit zdravotních potíží, ale i opticky zeštíhlit až o tři kilogramy.

„Je důležité vybrat opravdu správně pevný obvod, který drží až osmdesát procent váhy prsou, a krásně utažená ramínka, aby prsa nikde netlačila a byla v ideální výšce,“ popisuje Žaneta Ilutanová.

„Velice důležité je také mít dostatečně hluboký koš, aby se celá prsní tkáň vešla do košíčku. Stejně jako podprsenka dobře drží v zadní části, musí kostice perfektně sedět i vepředu,“ vysvětluje.

„Při výběru podprsenky doporučuji vždycky pohnout se v ní, poskočit, předklonit se a zjistit, zda prsa opravdu dobře drží a nikde nevypadávají,“ radí.

Co se stane s ňadry, když přestanete nosit podprsenku

Zdraví

Nejčastějším problémem je podle ní zakoupení podprsenky s příliš volným obvodem. „Podprsenka pak není komfortní, neustále se hýbe, prsa v ní nejsou zafixovaná a vypadávají,“ uvádí Ilutanová.

Z velikosti podprsenky, která padne správně, podle ní ženy bývají zpočátku nervózní. Po celém dni nošení však většinou uznají, že je pro ně podprsenka neskutečně pohodlná. Zaznamenají také, že skončí bolesti zad, šíje a krční páteře.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám