Hlavní obsah

V Rusku zmizela při sáňkování holčička, našla se v kanalizaci

Ruská prokuratura na ostrově Sachalin začala vyšetřovat případ, kdy pětiletá holčička v neděli zmizela při sáňkování. Dítě se nakonec po rozsáhlé pátrací akci nalezlo v kanalizační šachtě, kam se propadlo, protože na kanalizaci chyběl poklop, píše agentura Interfax. Případ se stal ve městě Južno-Sachalinsku na ostrově Sachalin na ruském Dálném východě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dítě se nevrátilo domů v neděli odpoledne ze sáňkování. Po dívence začali pátrat policisté, hasiči a stovky dobrovolníků. Pátralo se po ní osm hodin. Vyšetřovatelé se domnívali, že holčička byla zavražděna.

Pozdě v noci byla dívka nalezena živá v kanalizaci, kam se propadla. „Jako zázrakem dobrovolníci uslyšeli pláč z podzemí," vylíčil server Provincija.ru s tím, že otevřený vstup do kanalizace nebylo ve sněhu vůbec vidět.  Je zázrak, že dítě přežilo v mrazu tolik hodin. Zřejmě ji před umrznutím uchránila vlažná voda protékající kanalizací.

Jakutsko sevřel třeskutý mráz. Místní ale mají na teploty okolo –50 osvědčený recept

Svět

„Přikázal jsem okamžitě vyšetřit případ a potrestat osoby odpovědné za stav veřejných služeb v oblasti. Toto je závažný případ. Díky Bohu, dítě je naživu. Děkuji všem, kteří pomohli dívku najít,“ uvedl starosta města Sergej Nadsadin. Nyní se podle tiskové služby kanceláře starosty zjišťuje, kdo vlastní poklop a kdo ponese odpovědnost za to, co se stalo. A nezávisle na tom oblastní prokuratura zahájila prověrku komunálních služeb.

Lavina v lyžarském středisku na Sibiři zabila tři lidi včetně ročního dítěte

Svět

V srpnu 2018 v černomořském letovisku Soči na jihu Ruska přišel o život sedmiletý chlapec, který se před očima babičky propadl do kanálu. Dotyčná ulice byla zalita vodou po prudkém lijáku, a tak nástrahu nebylo vidět. Když chlapec najednou zmizel, nikdo v první chvíli nechápal, co se stalo. Jen babička začala křičet, že „Vnuk spadl do kanálu!“. Chlapce mezitím proud odnesl a jeho tělo záchranáři našli až po několika hodinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám