Hlavní obsah

V Hongkongu byla infikována kočka nakaženého majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Domácí kočka majitele z Hongkongu nakaženého koronavirem byla rovněž infikována. Oznámily to místní úřady, podle kterých zvíře nevykazuje příznaky nemoci, napsala v noci na středu agentura Reuters.

Foto: Novinky

Kočka domácí

Článek

V Hongkongu je to již třetí zvíře, u kterého byl koronavirus potvrzen. Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že neexistuje důkaz, že by kočky, psi či jiní domácí mazlíčci mohli infekci přenášet na lidi.

V Hongkongu byl již dříve potvrzen koronavir u dvou psů. Infikovaná kočka je od pondělí v karanténě a později ji čekají další testy.

V Hongkongu se nakazil koronavirem druhý pes

Koronavirus

Koronavirus u kočky byl dosud podle Reuters zjištěn jen v jednom případě, a to u zvířete v Belgii. Tato belgická kočka se podle všeho nakazila od majitele.

Případů nákazy koronavirem v Česku razantně přibylo, infikovaných je 3308

Koronavirus

Hongkongské úřady poznamenaly, že je velmi pravděpodobné, že domácí zvířata se mohou od majitelů nakazit, lidé by ale neměli propadat panice a psů či koček se z preventivních důvodů zbavovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám