Hlavní obsah

Ragbista zapálil auto se svými dětmi, protože ho opustila týraná manželka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Vyšetřování středečního požáru auta v australském Camp Hill poblíž Brisbane potvrdilo podezření, že nešlo o nehodu, nýbrž o vraždu a následnou sebevraždu. Bývalý hráč ragby 42letý Rowan Baxter polil ve voze manželku benzínem a škrtl. Žena se sice z vozu dostala, ale podlehla popáleninám, tři děti uhořely v autě a ragbista se zabil. Případ souvisí s dlouholetým domácím násilím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ohořelé auto ragbisty BaxteraVideo: Reuters

 
Článek

Jednatřicetiletá Baxterova žena Hannah Clarková se z vozu dostala. Zoufale křičela „polil mě benzinem“ a „zachraňte děti“. Baxter se pokoušel s nožem v ruce bránit lidem v poskytnutí pomoci, ale Michael Zemek, který opodál zrovna myl své auto, hořící Clarkovou ležící na chodníku uhasil.

Když začalo pomáhat s hašením více lidí, ragbista se probodl, napsal list Daily Mail Australia. Děti ve věku 3, 4 a 6 let uhořely ve voze.

Vyvrcholení spirály  násilí

Rodiče ženy podle listu New York Post uvedli, že vražda a sebevražda byly vyvrcholením spirály násilí, která se roztočila, když se Clarková rozhodla po 11 letech ukončit vztah se svým mužem, který ji týral.

Foto: Profimedia.cz

Ve voze uhořely tři děti a jejich matka

„Musela se sebrat i s dětmi, aniž by cokoli řekla, protože on byl takový magor posedlý kontrolou, že by se jí nějak dostal do hlavy a ona by to vzdala,” řekla matka ženy Suzanne Clarková. Manželka Baxtera opustila loni 5. prosince.

Rodina australského ragbisty uhořela v autě. Polil mě benzinem, křičela manželka

Svět

Následné spory se týkaly hlavně péče o děti, dodal její otec Lloyd Clarke. „Myslel si, že byl podveden, a chtěl střídavou péči, ale věděli jsme, že by to nemohlo fungovat. Nepracoval, nemohl by děti zajistit. Začalo to být ošklivé,” popsal dění v rodině.

Jedno z dětí unesl

Baxter měl povoleno vidět děti jen o víkendech, ale jejich vyzvedávání a návraty provázelo napětí. Na Štěpána jedno z dětí unesl a zpátky ho dostala až po čtyřech dnech policie. Protože svou ženu napadl, soud mu zakázal se k ní přiblížit na 20 metrů.

Foto: Dan Peled, ČTK/AP

Ve voze uhořely tři děti a jejich matka.

Nařízení ale nepomohlo. Baxter nakonec ve středu ráno nastoupil k ní a dětem do auta. „Nevíme, jak je možné, že se dostal tak blízko. Obvykle ji přepadal. Jsem si jistá, že by mu nezastavila,” dodala Clarková, podle které se muž manželce opakovaně naboural do telefonu a pak sledoval, kde se pohybuje.

Vyhrožoval, že ublíží dětem.

„Zakazoval jí chodit cvičit, ale to nebyl jen její koníček, ale především práce, protože byla trenérkou fitness. Kontroloval veškeré její sociální sítě. Obviňoval ji z nevěry a z toho, že v práci svádí muže. Ponižoval ji a tvrdil, jak je hnusná, ať se sebou něco dělá,“ popisovala útrapy skokanky na trampolíně Hannah Clarkové její přítelkyně Manja Whaleyová. Manželé vlastnili fitness studio Integr8, které je živilo, ale loni přestalo fungovat.

„Vyhrožoval jí, že ublíží dětem, pokud nebude dělat, co chce on,“ popsala Whaleyová. Psychické, finanční a sexuální zneužívání bylo podle jejích slov na denním pořádku a neustále se stupňovalo. Podle rodičů ženě bránil i ve styku se sestrou a bratrem.

Baxter své výhrůžky splnil, svou ženu „přepadl“ ve středu ráno, když vezla děti do školy a školky. Všechny polil benzínem a zapálil.

Reklama

Výběr článků

Načítám