Hlavní obsah

První známá oběť útoku: Ital, který držel svého syna za ruku

Novinky, sl, aš
Aktualizováno

Při teroristickém útoku v Barceloně zemřelo celkem 14 lidí. První známou obětí je Ital Bruno Gulotta, otec dvou malých dětí, které se spolu s matkou nacházely opodál. Informoval o tom britský Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Barcelonská ulice La Rambla po teroristickém útoku

Článek

Pětatřicetiletý obchodník s počítači pocházející z italského města Legnano byl v Barceloně na dovolené spolu se svou rodinou. Zrovna se procházeli ulicí La Rambla, když dodávka vjela do davu lidí, jehož byli součástí.

Italova manželka nesla sedmiměsíční dceru, pětiletého syna držel Gulotta za ruku. Podle deníku La Repubblica byl otec rodiny po nárazu dodávkou na místě mrtvý, žena se spolu s dětmi dokázala zachránit. Syna odtáhla v poslední chvíli, tím mu zachránila život, uvedl list La Repubblica.

Jmenována byla už první španělská oběť, tou je 57letý Francisco López Rodríguez z Granady. Podle listu El País zemřela i jeho neteř a nejmladší syn. Jeho žena utrpěla těžké zranění.

Portugalsko oznámilo, že jedna z obětí je portugalské národnosti. Další Portugalec je nezvěstný. Podle posledních údajů pocházejí mrtví a zranění z 34 zemí. Počet zraněných stoupl na 130.

Výběr článků

Načítám