Hlavní obsah

Návrat se opět odkládá, Češka souzená za pašování drog musí dál zůstat v Pákistánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Tereza Hlůšková domů stále nepojede. Češce, která byla v Pákistánu v roce 2019 odsouzena za pašování drog a následně zproštěna obžaloby, návrat do vlasti stopl pákistánský Nejvyšší soud na žádost tamějších celníků, uvedla televize ARY News.

Foto: K.M. Chaudary, ČTK/AP

Tereza Hlůšková zatím zůstává v Pákistánu.

Článek

Soud Hlůškové zakázal vycestovat, mladá žena má přitom rezervovaný let na sobotu 23. dubna. Další jednání v této věci by mělo pokračovat ve středu.

Celníci argumentují, že Hlůšková byla prvoinstančním soudem odsouzena k osmi letům vězení a pokud by zemi opustila, k dalším soudním jednáním by se nedostavila.

Češka vězněná v Pákistánu se dočkala. Může letět domů

Svět

Celníci zadrželi Terezu Hlůškovou v lednu 2018 na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu v zavazadle, když se chystala odletět do Spojených arabských emirátů.

Češka tvrdila, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí heroin do kufru podstrčil. V březnu 2019 byla odsouzena k osmi letům a osmi měsícům vězení a pokutě 800 dolarů. Žena se proti rozsudku odvolala a loni v listopadu ji soud zprostil obžaloby a propustil ji z vězení.

Celníci se ale proti rozsudku odvolali a Češka zatím zůstává v Pákistánu.

Hlůšková zůstává v Pákistánu. Máme nové důkazy, tvrdí celní správa

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám